Wiggins na cestnih dirkah le še do aprila

Britanec Bradley Wiggins je z moštvom Sky podpisal štirimesečno pogodbo, zatem ne bo več sodeloval na cestnih dirkah.

Objavljeno
05. januar 2015 15.39
reut*Bradley Wiggins
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - Iz britanskega kolesarskega moštva Sky so sporočili, da so z domačim kolesarjem Bradleyjem Wigginsom podpisali novo štirimesečno pogodbo.

34-letni Wiggins si je želel podpisati le kratkoročno pogodbo, saj bo na cestnih dirkah vztrajal do meseca aprila, po preizkušnji Pariz-Roubaix pa se bo preselil na stezo in se začel pripravljati na olimpijske igre 2016 v Riu de Janeiru.

»Vesel sem, da mi je ekipa dovolila podaljšati pogodbo le za štiri mesece. Hvaležen sem ji, ni treba poudarjati, kaj mi to pomeni. V dresu Skya sem doživel veliko lepih trenutkov, verjamem, da bom v teh štirih mesecih še kakšnega. Moj glavni cilj bo dirka Pariz-Roubaix, zame je to posebna dirka, zagotovo najprestižnejša in najtežja enodnevna preizkušnja, na kateri bom 12. aprila poskušal izboljšati deveto mesto. Nato pa se bom osredotočil na stezo in na priprave za olimpijske igre,« je povedal Wiggins.

Britanec se je moštvu pridružil leta 2010, največja uspeha pa je dosegel dve leti kasneje, ko je slavil na dirki po Franciji in postal olimpijski prvak v kronometru.