Po številnih zlomih Van Aert že končal spomladanski del sezone

Na dirki Dwars Door Vlaanderen, ali dirki preko Flandrije, je v skupinskem padcu grdo pristal na tleh Wout van Aert in končal v reševalnem vozilu.
Fotografija: Wout van Aert je grdo padel. FOTO: David Pintens/AFP
Odpri galerijo
Wout van Aert je grdo padel. FOTO: David Pintens/AFP

Dirka Dwars Door Vlaanderen (zmagal je Matteo Jorgenson) je za marsikoga generalka za nedeljsko dirko po Flandriji, največjo belgijsko dirko in za marsikoga tudi največjo enodnevno klasiko na svetu. Letos je Wout van Aert celo pomlad posvetil pripravam na Flandrijo in Pariz - Roubaix, vrhunec forme je načrtoval za sveti teden kolesarstva, a so se sanje znova razblinile. Tokrat zaradi padca.

Sredi dirke Dwars Door Vlaanderen je pri 67 km/h sunek vetra zamajal peloton in prišlo je do grdega padca, v katerem jo je hudo skupil Van Aert. Obležal je na tleh z raztrganim dresom in okrvavljeno desno ramo in hrbtom, vidna in slišna je bila njegova agonija zaradi bolečin in tudi dejstva, da je znova ostal brez možnosti, da osvoji Flandrijo. »Po levi so nas prehitevali in Wout je zavpil, da naj pospešim, kar sem storil, a očitno ne dovolj, saj je Wout nato zadel v moje zadnje kolo in padel. Počutim se grozno,« je padec opisal ekipni kolega Tiesj Benoot.

Nato so Van Aerta naložili na nosila in ga odpeljali z reševalnim vozilom. Iz ekipe Visma Lease a bike so nato sporočili, da si je Van Aert ob padcu zlomil ključnico in nekaj reber, zato bo zagotovo izpustil vsaj dirko po Flandriji, Pariz - Roubaix in Amstel Gold. Spomladi je imel v načrtu nastop na Giru, a glede na resnost poškodb tudi rožnata pentlja visi v zraku.

Po 80 kilometrih današnje dirke je odstopil tudi Jan Tratnik, po nedeljskem padcu na Gent - Wevelgemu ga mučijo bolečine v kolenu in je vprašljiv za nastop na nedeljski dirki.

V padcu sta se poškodovala tudi Biniam Girmay in Jasper Stuyven (ključnica), ki sta odstopila, še eden od nedeljskih favoritov Mads Pedersen pa je z dirko lahko nadaljeval. 

Komentarji: