Z malo Flandrijo se začenja sezona klasik

V Belgiji se začenjajo tlakovane klasike, že danes bo prvi vrhunec z dirko Omloop Het Nieuwsblad ali "malo Flandrijo". 
Fotografija: Mohoriču je padec prekrižal načrte, a upa, da bo že v nekaj dneh nazaj na kolesu. FOTO: Bahrain Merida
Odpri galerijo
Mohoriču je padec prekrižal načrte, a upa, da bo že v nekaj dneh nazaj na kolesu. FOTO: Bahrain Merida

Merelbeke – Z dirkama Omloop Het Nieuwsblad in Kuurne – Bruselj – Kuurne se začenja sezona enodnevnih belgijskih klasik, ki bo vrhunec doživela aprila z dirko po Flandriji in Pariz – Roubaixom. Matej Mohorič je preizkušnje v Belgiji označil za enega glavnih ciljev v sezoni, vsaj prvi vikend pa bo izpustil.

Mohorič je imel obilo smole, po dobrih zimskih pripravah je na dirki po Andaluziji že pokazal, da prihaja v pravo tekmovalno formo, danes in jutri pa bi moral prvič zares izkusiti dirkanje na belgijskih tlakovanih cestah. Z lansko zmago na Binck Bank Touru je potrdil, da ima tudi na takšnem terenu možnosti za vrhunski rezultat, žal pa se je njegov zadnji trening pred odhodom v Flandrijo končal z padcem, pri katerem si je poškodoval koleno.

»Matej ima globoke ureznine in odrgnine, dobil je več šivov, poškodovano ima tudi koleno,« je poškodbe Mohoriča opisal zdravnik pri Bahrain Meridi dr. Marian Korsić. Mohorič je potrdil, da bo uvodni vikend zagotovo izpustil, šele v naslednjih dneh bo jasno, kako dolgo se bo celila rana na kolenu, saj je nastala ravno na mestu, kjer se koža pregiba. Če bo vse potekalo po načrtih, bo čez nekaj dni spet na kolesu.

Vseeno dirki ne bosta minili brez slovenske udeležbe, del ekipe Bahrain Meride bodo Grega Bole, Luka Pibernik in Kristijan Koren, ki bodo v pomoč kapetanoma Dylanu Teunsu in Sonnyju Colbrelliju. O favoritih za Omloop je težko govoriti, saj gre za prvo klasiko sezone, a je »mala Flandrija« ponavadi dober pokazatelj razmerja moči v naslednjih šestih tednih.
 

Začetek tudi za BTC City Ljubljana


Še minuli konec tedna so se pripravljale v hrvaški Istri, zdaj se tudi za kolesarke BTC City Ljubljana sezona začenja zares. Ekipa Gorazda Penka je spremenjena, ob koncu lanskega leta je kolo postavila v kot Polona Batagelj, v ekipo je prišlo več novink. Na ženski izvedbi dirke Omloop Het Nieuwsblad bodo tujkam Monique van de Ree in Maaike Boogaard delale družbo Slovenke Eugenia Bujak, Urša Pintar, Urška Žigart, Urška Bravec in Anja Longyka. Predvsem slednji pravih izkušenj s tekmovalnim kolesarstvom še nimata, zato bo belgijski krst na zahtevnih tlakovcih zanju toliko bolj zahteven. Glede na vremensko napoved se nam obeta oblačen in deževen vikend, torej točno tak, kakršen ustreza sezoni klasik.
 

Adria Mobil v Grčiji


Kolesarji novomeške Adrie nadaljujejo z dirkanjem na jugu, v nedeljo jih čaka enodnevna dirka druge kategorije na Rodosu, na grškem otoku jih v prihodnjem tednu čaka za ta letni čas zahtevna etapna dirka. Novomeščani so na nedavni dirki v Antalyi iztržili manj od pričakovanj, v Grčiji bodo imeli popravni izpit.

Preberite še:

Komentarji: