ABA: poraz Crvene zvezde, devet točk Blažiča

Slovenski košarkarski reprezentant Jaka Blažič je v 24 minutah prispeval devet točk ob precej slabem metu iz igre (3:10).

Objavljeno
05. november 2013 08.32
jer/Košarka Slovenija:Turčija
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Podgorica - V zaostalem derbiju šestega kola regionalne košarkarske lige ABA je Crvena zvezda zamudila priložnost, da bi se zavihtela na čelo razpredelnice, saj je morala v Podgorici priznati premoč Budućnosti (60:62). Obe zasedbi imata zdaj po štiri zmage in dva poraza.

Izid je bil pred 4500 gledalci nazadnje izenačen v 38. minuti (58:58), nato pa je črnogorski predstavnik po košu Ayodejija Akindeleja in zadetem prostem metu Aleksandra Ćapina ušel na +3. Na drugi strani je v zadnji minuti za črto prostih metov stopil slovenski reprezentant Jaka Blažič in bil obakrat uspešen, tik pred zadnjim piskom sirene pa je imel tudi priložnost za izenačenje, a jo je zapravil. Sicer je naš organizator igre na parketu prebil 24 minut in vpisal devet točk, vendar pa precej slabo metal iz igre (3:10 - trojke 0:3), dodal je še dva skoka in eno podajo. Najučinkovitejši v dresu Crvene zvezde, ki je iz dvanajstih poskusov zadela eno samo trojko, je bil sicer kar 222 cm visoki orjak Boban Marjanović (13 točk in 11 skokov), pri zmagovalcih pa je 16 točk in 11 skokov prispeval Suad Šehović.