Alba za malenkost previsoka ovira za zmaje

Košarkarji Uniona Olimpije so na mednarodnem turnirju v Italiji pokleknili pred berlinskim moštvom (74:78).

Objavljeno
20. september 2015 12.40
lvu/kosarka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Košarkarji Uniona Olimpije - brez obetavnega Blaža Mesička, ki je na evropski tekmi vseh zvezd (do 18 let) na parketu prebil 18 minut in prispeval 7 točk, 4 skoke, 2 podaji in eno ukradeno žogo - so na drugi prijateljski tekmi v okviru mednarodnega turnirja v Italiji potegnili kratko proti berlinski Albi, ki se je do zmage z 78:74 dokopala v zadnjih sekundah.

Še ob glavnem odmoru sta bili zasedbi poravnani, nemško moštvo pa je na plin pritisnilo v končnici, ko je zmaje začelo zmanjkovati. V vrstah ljubljanskega moštva je bil daleč najprepričljivejši Sava Lešić s 23 točkami, reprezentant Saša zagorac jih je dodal 12, zadeli pa so še: Zack Wright 9, Mitja Nikolić 8, Luka Rupnik 7, Gregor Hrovat 4, Miha Lapornik 3, Blaž Mahkovic, Vasilije Vučetić in Ronalds Zakis po 2. Igrala sta tudi Vlatko Čančar in Grega Sajevic.

V prihodnjih dneh bo Olimpija odigrala še nekaj pripravljalnih dvobojev na Hrvaškem in v Grčiji, sezona pa se zanjo začne prvi oktobrski dan, ko v Stožice prihaja makedonski MZT Skopje Aerodrom.