Allana Raya bo nadomestil Mustafa Abdul Hamid

Moštvo Krke je po odhodu Allana Raya okrepil 23-letni organizator igre Mustafa Abdul Hamid, ki je lani igral za Hemofarm.

Objavljeno
02. december 2011 10.28
Posodobljeno
02. december 2011 10.46
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Novo mesto - Dogajanje v košarkarskem klubu Krka je v zadnjih dneh izjemno pestro, saj so spremembe vrstijo kot po tekočem traku. Včeraj je namreč prišlo do menjave na trenerskem stolčku, saj se je Nenad Trajković odločil, da bo delo skušal najti v ZDA, kjer se bo v prihodnjih dneh končno začela liga NBA. Njegovo mesto ja zasedel Aleksander Sekulić.

Tudi z igralci Novomeščani v tej sezoni nimajo preveč sreče. Najprej se je poškodoval Curtis Stinson, ki se je zaradi zdravljenja vrnil preko luže, tudi nova okrepitev Allan Ray je hitro zapustil tabor državnih prvakov. Čeprav se je Ray izkazal na uvodnih obračunih, se je odločil, da bo kariero nadaljeval v Franciji.

Tako so v klub sedaj pripeljali 23-letnega organizatorja igra Mustafo Abdula Hamida, ki je v lanski sezoni igral za moštvo Hemofarma iz Vršca. Pred tem je 190 centimetrov visoko Hamid igral na znameniti Univerzi Kalifornija v Los Angelesu (UCLA). V dresu Hemofarma je imel v evropskem pokalu povprečje 8,6 točke, 1,8 skoka in 2,7 asistence na tekmo, v ligi ABA pa 4,9 točke, 1,2 skoka in dve asistenci na tekmo.