»Američan« Kanacević v Union Olimpiji

Košarkarjem Union Olimpije se bo pred novo sezono pridružil 203 centimetre visoki center Halil Kanacević.

Objavljeno
13. avgust 2014 15.37
iza/kosarka
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Vodstvo Union Olimpijeje pred novo sezono v svoje vrste pripeljalo Halila Kanacevića, 203 centimetre visokega igralca, ki lahko igra na obeh centrskih položajih. Košarkar s črnogorskim in ameriškim državljanstvom je podpisal enoletno pogodbo.

Novinec v ljubljanskem klubu je doslej večinoma igral le na ameriških parketih, v Evropi pa ima bolj malo izkušenj. V sezoni 2013/14 je nastopal za univerzo St. Joseph's in v ligi NCAA v povprečju dosegal 10,8 točke, 8,8 skoka, 4,4 podaje in 1,5 blokade na tekmo v 32 minutah igre. Šolanje na univerzi je končal že decembra lani, odšel v Evropo in aprila v končnici prvenstva pomagal italijanski Virtus Romi. Letos je nastopal tudi v poletni ligi NBA, kjer je nosil dres moštva Denver Nuggets.

»Kanacević je igralec, ki lahko igra na obeh centrskih položajih. Nima še veliko izkušenj z igranjem v Evropi, a verjamemo, da se bo hitro prilagodil. Sestavljamo mlado, borbeno in svežo ekipo. Zanj smo pridobili dobra priporočila in vem, da prihaja izjemno motiviran. Na centrskih položajih računamo še na mladega Vasilije Vučetića, Dina Murića, Blaža Mahkovica in Alena Omića,« je o novincu povedal trener Aleš Pipan.