Biser poleti Sloveniji nasul največ točk, zdaj je bil usoden božjastni krč

V Venezueli je v 25. letu starosti umrl eden od najboljših košarkarjev in reprezentant Garly Sojo, ki je igral tudi na svetovnem prvenstvu.
Fotografija: Garly Sojo se je poleti na svetovnem prvenstvu soočil tudi z Luko Dončićem in drugimi slovenskimi košarkarji. V dvoboju Slovenije in Venezuele je bil najboljši strelec v južnoameriškem moštvu. FOTO:o Issei Kato/Reuters
Odpri galerijo
Garly Sojo se je poleti na svetovnem prvenstvu soočil tudi z Luko Dončićem in drugimi slovenskimi košarkarji. V dvoboju Slovenije in Venezuele je bil najboljši strelec v južnoameriškem moštvu. FOTO:o Issei Kato/Reuters

V 25. letu starosti je nenadoma umrl venezuelski košarkar Garly Sojo. Še na poletnem svetovnem prvenstvu na Japonskem, Indoneziji in Filipinih je bil nepogrešljiv član venezuelske reprezentance. Proti Sloveniji je bil s 16 točkami najučinkovitejši mož pri Venezueli, v povprečju pa je na mundialu dosegal po 12,4 točke.

Od prezgodaj preminulega športnika se je z žalnim sporočilom poslovil tudi predsednik države Nicolas Maduro. Izrekel je solidarnost in podporo družini, prijateljem in prebivalcem« Caricuaa, soseske Caracasa, kjer je živel in umrl športnik, v državi znan kot »Biser«.

Neuradno še ni znan vzrok smrti, toda za 196 cm visokega košarkarja naj bi bil usoden epileptični napad v zgodnjih jutranjih urah.

Preberite še:

Komentarji: