Blažič še naprej v evroligi, odslej pri Laboralu Kutxi

Slovenski košarkarski reprezentant je že dan po tem, ko se je razšel s Crveno zvezdo, našel novega delodajalca.

Objavljeno
15. september 2015 17.40
šipić košarka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Domala takoj po prekinitvi sodelovanja s Crveno zvezdo si je slovenski košarkarski reprezentant Jaka Blažič že našel novega delodajalca. Prihodnje tri sezone bo namreč branil barve baskovskega Laborala Kutxe, ki bo pod taktirko Velimirja Perasovića, dovčerajšnjega hrvaškega selektorja, nastopal v evroligi.

Petindvajsetletni in 196 centimetrov visoki branilec je evroligaške izkušnje nabiral že v majicah Uniona Olimpije in Crvene zvezde, kot član nekdanjega moštva Gorana Dragića pa se bo v novi elitni sezoni v skupini B meril z Olympiakosom, Anadolujem Efesom, Milanom, Cedevito in Limogesom.

Blažič, ki je košarkarsko kariero začel pri kranjskem Triglavu in nadaljeval pri Geoplinu Slovanu, je bil beograjskemu moštvu zvest zadnji dve sezoni in z njim osvojil en ligaški, dva pokalna naslova in v minuli sezoni tudi lovoriko v ligi ABA, obenem je zadnja leta tudi nepogrešljiv člen slovenske izbrane vrste, s katero je dvakrat nastopil na evropskem, lani pa tudi na svetovnem prvenstvu.