Bojan Radulović tretji povratnik v »zmajevo gnezdo«

Slovenski center (25 let, 211 cm) si je v minuli sezoni kruh služil pri koprskem prvoligašu Sixtu Primorski.

Objavljeno
28. junij 2017 09.29
J. P.
J. P.

Ljubljana - Košarkarski državni prvak Union Olimpija je v svoje vrste zvabil še tretjo okrepitev pred novo sezono, ki je v preteklosti prav tako že nosila ljubljanski dres. Klubu je enoletno zvestobo obljubil 25-letni in kar 211 centimetrov visoki center Bojan Radulović, ki ima slovenski in srbski potni list, v minuli sezoni pa si je kruh služil pri Sixtu Primorski in v prvoligaškem tekmovanju povprečno prispeval po 8,6 točke, 5,1 skoka in 1,1 blokade na dvoboj.

»Z njegovim prihodom smo se okrepili s še enim povratnikom, ki bo gotovo dočakal svojo priložnost in jo - verjamem - dobro izkoristil. Jasno smo mu predstavili pričakovanja in izziv je z veseljem sprejel,« je spregovoril trener Gašper Okorn, direktor Matevž Zupančič pa dodal: »Bojan je morda tudi zadnji igralec s slovenskim potnim listom, ki ga dodajamo članski ekipi. Dogovorili smo se za sezonsko sodelovanje in verjamemo, da bomo obojestransko zaupanje tudi upravičili.«

Radulović je prve košarkarske korake storil v domačem Spartaku iz Subotice, že pri 14 letih pa se je preselil v Slovenijo in bil v obdobju 2007-2010 v Olimpijinem mladinskem pogonu. Nato je prvoligaško igranje okusil kot posojen igralec Slovanu, pred sezono 2012/13 pa podpisal triletno pogodbo s Heliosom, a ga je že po dveh letih pot vodila v valjevski Metalac. Po vrnitvi v Slovenijo se je najprej ustavil v Škofji Loki, v minuli sezoni pa je svoje znanje dokazoval na Obali.