Boštjan Nachbar nezgrešljiv

Barcelona še naprej ne pozna poraza, k zmagi nad Fenerbahčejem je 13 točk ob metu iz igre 5:5 prispeval Boštjan Nachbar.

Objavljeno
07. marec 2014 00.10
BASKET-EURL-BARCELONA-FENERBAHCE
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Košarkarji Barcelone še naprej ne poznajo poraza v drugem delu evrolige, saj so tudi v devetem dvoboju sneli skalp tekmeca, tokrat so pred domačimi navijači gladko, s 93:73, odpravili Fenerbahče in ostajajo edino moštvo s popolnim izkupičkom med klubsko elito stare celine. Prav poseben podvig pa se je posrečil enemu od dveh Slovencev v katalonskem dresu Boštjanu Nachbarju, ki mu ni v 19 minutah, kolikor jih je prebil na parketu, roka niti enkrat zadrhtela. Dosegel je 13 točk in bil drugi najučinkovitejši mož v svoji ekipi, pomenljivo pa je, da je iz igre metal 5:5 (za dve 2:2 in trojke 3:3), ob tem je prispeval še po en skok v obrambi in ukradeno žogo.

Nekoliko manj uspešen je bil Erazem Lorbek, ki je v 12 minutah igre zmogel šest točk (za dve 0:1, trojke 2:4), obenem pa dodal še dva skoka in eno ukradeno žogo. Z naskokom najbolj razigran pri Barceloni je bil Ante Tomić z 19 točkami (za dve 8:9), pri poražencih, pri katerih slovenski reprezentančni center Gašper Vidmar zaradi poškodbe kajpak ni igral, pa je Nemanja Bjelica dosegel 15 točk.

Prav tako ni bilo Mirze Begića v majici Olympiakosa, ki je moral v razburljivi končnici priznati premoč Milanu, ki je zmagal s 85:83, predvsem po zaslugi kar dvanajstih zadetih trojk. V boju za drugo mesto v skupini E imajo zdaj Italijani že dve zmagi prednosti pred branilci naslova Grki.