Bubnić nova okrepitev Union Olimpije

Košarkarjem Uniona Olimpije se bo v novi sezoni pridružil Dražen Bubnić, Hrvat s slovenskim potnim listom.

Objavljeno
30. julij 2012 23.34
mpi*Helios-Krka
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Košarkarsko moštvo Union Olimpija se je danes dogovorilo za enoletno sodelovanje s krilnim igralcem Draženom Bubnićem, ki je v prejšnji sezoni nastopal za domžalski Helios in v ligi Telemach dosegal povprečno nekaj več kot deset točk in pet skokov.

Hrvaški košarkar s slovenskim potnim listom je sicer svojo košarkarsko pot začel v klubu Hermes Analitica v Zagrebu, nato pa kariero nadaljeval v Sloveniji, najprej pri Geoplinu Slovanu, nato v Elektri Esotech, v Kopru in nato Zlatorogu, kjer je bil v sezoni 2009/2010 eden iz med nosilcev igre s povprečjem 14,2 točke in 5,7 skoka na tekmo. Dobre igre so opazili v domžalskem Heliosu, kjer jih je okrepil za naslednji dve sezoni.

V sezoni 2011/12 je v ligi ABA dosegal povprečje 10,2 točke in 4,2 skoka na tekmo, v slovenskem prvenstvu pa 12,6 točke in 5 skokov.

»Dražen Bubnić je že izkušen igralec, ki ga dobro poznamo s slovenskih parketov. Je vsestranski igralec, ki ga odlikuje predvsem delavnost, njegovo košarkarsko znanje ni sporno, ima soliden met in napreduje iz sezone v sezono. Verjamem, da bo Buba dobro pomagal nosilcem naše ekipe v vseh tekmovanjih, kjer nastopamo,« je o novi okrepitvi povedal trener Sašo Filipovski.