Cedevita Olimpija je prihranila najslabše za konec porazne evropske sezone

Ljubljanski košarkarji so ob slovesu od evropskega pokala klonili v sramotnem slogu.
Fotografija: Stožiški košarkarji so se že med uvodno četrtino komaj gibali po igrišču s spuščenimi glavami. FOTO: Cedevita Olimpija
Odpri galerijo
Stožiški košarkarji so se že med uvodno četrtino komaj gibali po igrišču s spuščenimi glavami. FOTO: Cedevita Olimpija

Pred zadnjim, 18. kolom rednega dela evropskega pokala je bilo jasno, da košarkarji Cedevite Olimpije nimajo omembe vrednih možnosti za drugo zmago, saj so gostovali v Parizu pri najuspešnejši zasedbi tekmovanja. Pa vendar so le največji pesimisti slutili, da bodo po vseh porazih prihranili najslabše za konec. V obdobje brez Karla Matkovića so vkorakali v sramotnem slogu in klonili s 53 točkami razlike – 66:119.

Ob 17. evropskem porazu so Ljubljančani omogočili gostiteljem, da so dobili krila. Parižani so v prvih dveh četrtinah dosegli po 32 točk, do glavnega premora metali za tri točke 11:15 (na koncu 14:28) in pri sleherni akciji delovali za prestavo ali dve hitrejših od tekmecev.

Tudi v nadaljevanju so bili gostje povsem nebogljeni in Francijo zapustili z nenadejano visokim polomom. Njihov najvišji zaostanek na tekmi je znašal 55 točk (64:119).

Ljubljančani so v tretji četrtini ostali brez dveh poškodovanih košarkarjev. Kapetan moštva Jaka Blažič je prejel neprijeten udarec v predel levega očesa in ni več stopil na parket. Po tekmi je skupaj z zdravniškim osebjem odšel na pregled k specialistu. Center Shawn Jones je medtem obsedel na klopi zaradi udarca v stegensko mišico desne noge.

Olimpijin trener Zoran Martić je po tekmi poudaril: »Vedeli smo, da bosta agresivna in hitra igra Parižanov predstavljali problem. To se je  tudi zgodilo, obenem pa so na samem začetku tekme zadeli devet od prvih desetih metov iz igre, kar nas je popolnoma onesposobilo, da bi postavili kakršnokoli igro v obrambi. Paris je bil za dva razreda boljši tekmec od nas.«

Preberite še:

Komentarji: