CSKA petič zapored

Moskovsko košarkarsko moštvo se je kot prvo prebilo na F4 evrolige, potem ko je še tretjič odpravilo Crveno zvezdo.

Objavljeno
19. april 2016 12.35
J. P.
J. P.

Beograd - Mesto na zaključnem turnirju najboljše četverice košarkarske evrolige si je kot prvi pričakovano zagotovil moskovski CSKA, ki je tudi v tretjem četrtfinalnem obračunu na kolena spravil zasedbo Crvene zvezde, pred več kot 18.000 gledalci v beograjski Kombank Areni je bil boljši z 78:71, predvsem po zaslugi gladko dobljene tretje četrtine (23:12).

Moskovsko moštvo si je tako še petič zapovrstjo in trinajstič v zadnjih 14 letih zagotovilo udeležbo na turnirju najboljše evropske četverice, ki ga bo letos gostil Berlin. Gostitelji so sicer v zadnjem delu zaostanek dvanajstih točk skorajda izničili, bili zgolj še točko zraven, kar pa je tekmeca podžgalo, da je v ključnih trenutkih dvoboja vnovič pohodil stopalko za plin.

Pri poražencih je 15 točk prispeval Quincy Miller, pri zmagovalcih, ki so zadeli tudi enajst trojk, pa je bil najbolj pri metu Nando de Colo z 20 točkami. V preostalih treh četrtfinalnih parih dobro kaže Fenerbahčeju in Laboralu Kutxi (z Jako Blažičem), ki proti Realu Madridu (z Luko Dončićem) in Panathinaikosu vodita z 2:0 v zmagah, medtem ko sta Lokomotiv Kuban in Barcelona trenutno poravnana.