Curry rekordno: 13 trojk na eni tekmi (VIDEO)

Pred tem si je rekord z 12 zadetimi trojkami delil s Kobejem Bryantom (2003) in Donyellom Marshallom (2005).

Objavljeno
08. november 2016 12.15
Pelicans Warriors Basketball
J. P.
J. P.

Oakland - Košarkarji Golden Stata so hitro pozabili na poraz v prejšnjem dvoboju lige NBA z Jezerniki iz Los Angelesa (97:117) in so se sinoči dokopali do pete zmage v sezoni, s 116:106 so bili uspešnejši od Pelikanov iz New Orleansa. Dvoboj je, kdo pa drug, zaznamoval domači zvezdnik Stephen Curry, ki ni zgolj prispeval neverjetnih 46 točk, temveč je ob tem vpisal tudi nov ligaški rekord.

Iz sedemnajstih poskusov je namreč zadel kar 13 trojk, kar se ni posrečilo še nikomur pred njim, njegov podvig pa je imel še toliko večjo težo, ker je ob porazu v prejšnjem obračunu z razdalje sprožil desetkrat, zadel pa niti enkrat samkrat. Tokrat so ga navijači v dvorani Oracle Arena ob koncu dvoboja pozdravili s stoječimi ovacijami in skandiranjem »MVP«.

Curry, ki si je prejšnji rekord dvanajstih trojk v enem dvoboju delil s Kobejem Bryantom (2003) in Donyellom Marshallom (2005), je tako prvič v sezoni presegel čarobno mejo 40 točk, v prejšnji se mu je to posrečilo kar trinajstkrat. Pred tem je vknjižil najboljšo znamko lige tudi s kar 157 zaporednimi tekmami, na katerih je prispeval vsaj eno trojko, niz pa prekinil ravno v prejšnjem obračunu.

»Zabaven večer! Fantje so mi odlično postavljali bloke. Čeprav je dosežek res izvrsten, verjetno ne bo ostal dolgo nedotaknjen, saj je v ligi veliko prvovrstnih strelcev,« je pojasnil Curry, ki je bil rekorden še v enem segmentu: tri trojke je dosegel v dobri minuti (zadnje četrtine) dvoboja. Sedmič v karieri je prispeval deset ali več trojk na tekmo, v celotni minuli sezoni pa jih je vknjižil kar 402.