Detroit še podaljšal agonijo Dallasa na gostovanjih

Po prekinitvi negativnega niza rezultatov so košarkarji ekipe Dallas Mavericks v ligi NBA gostovali v Detroitu in izgubili po podaljšku (125:131).
Fotografija: Marvin Bagley III v dvoboju z Luko Dončićem v dvorani Little Caesars Arena. FOTO: Gregory Shamus/AFP
Odpri galerijo
Marvin Bagley III v dvoboju z Luko Dončićem v dvorani Little Caesars Arena. FOTO: Gregory Shamus/AFP

Dallas Mavericks so po najslabšem nizu rezultatov v tej sezoni, Luka Dončić in soigralci so izgubili štirikrat zapored in nazadnje pred svojimi navijači ugnali branilce naslova Golden State Warriors, vknjižili novo »ničlo« na gostovanju. Za že osmi gostujoči poraz na devetih tekmah so na edinem dvoboju četrtkovega sporeda poskrbeli Detroit Pistons, ki so slavili po podaljšku s 131:125.

To je bil tesen obračun dveh izvrstnih strelcev, Ljubljančana Dončića (35 točk, met iz igre 13/25, 10 asistenc, 5 skokov, 3 izgubljene žoge) in Bojana Bogdanovića, hrvaškega reprezentanta po rodu iz Mostarja, ki je v nekdanjem epicentru ameriške avtomobilske industrije dosegel 30 točk (met 10/14) v ravno tako 41 minutah na parketu.

Po prvi četrtini, ki se je končala z visokih 36:36, je z minimalno prednostjo točke na premor ob polčasu odšel Detroit (61:60), ki je prednost pred zadnjimi 12 minutami povišal na devet točk in imel vse v svojih rokah 1:30 minute pred koncem rednega dela, ko pa so po vrsti zadeli Tim Hardaway mlajši (za tri), Dončić in Reggie Bullock ter izsilili podaljšek, v katerem je Dončić uvodoma dvakrat poskrbel za prednost svoje ekipe, ki pa jo je s petimi točkami v zaključni minuti in 15 sekundah (skupno je v podaljšku dosegel kar 8 točk) pokopal Killian Hayes.

Hardaway je 26 točkam dodal 5 skokov, toda zapravil enega ključnih metov v zaključku podaljška, ko sta pomembna napada z izgubljenima žogama zapravila tudi Maxi Kleber in Dorian Finney-Smith. S 25 točkami in 8 skoki se je pri Teksašanih izkazal tudi Christian Wood, medtem ko je Hayes 22 točkam dodal 8 asistenc, Marvin Bagley III pa 19 točkam še 13 skokov za Detroit.

Kidd: Naša obramba me je razočarala, sledi temeljit pogovor

Dallas (izkupiček 10:11) po porazu z eno najslabših ekip v ligi, ki je novembra sicer zabeležila nekaj odmevnih zmag in se zdaj ponaša z izkupičkom 6:18, ostaja izven mest, ki ob koncu sezone prinašajo igranje dodatnih kvalifikacij za uvrstitev v končnico. Pistons so šele predzadnja ekipa vzhodnega dela lige, Dallas pa je padel na 11. mesto na zahodu in pod 50 odstotno uspešnost po enajstem porazu ob desetih zmagah v sezoni.

Hayes je v edini tekmi večera NBA v podaljšku zmogel doseči osem točk, toliko kot celotna ekipa gostov. Obenem so domači v dodatnem delu zelo dobro pazili na Dončića, ga z dvema igralcema »napadli« takoj, ko je prišel na njihovo polovico igrišča in ga prisilili v hitro podajo. Tako je potem napadalni učinek slonel na drugih igralcih gostov, ki pa so v podaljšku dosegli le štiri točke, tako kot tudi Dončić. Na drugi strani so bati igrali zelo kolektivno, šesterica je imela med 10 in 15 metov iz igre, kljub temu pa je dvoboj odločil 21-letni Hayes. Wood je po asistenci Dončića minuto in 35 sekund pred koncem podaljška izid izenačil na 125:125, Hayes pa je nato zadel dve trojki v nizu in 41 sekund pred zaključkom tekme ter postavil končni izid.

V zadnji minuti rednega dela je Dončić pri zaostanku petih točk zgrešil prosta meta, skupaj je zadel dva od šestih tovrstnih poskusov, njegova ekipa pa le 14 od 29-tih, tako da je imela celo boljši odstotek meta iz igre (46:86). Dončić s košem in Bullock s trojko sta v zadnji minuti zadnje četrtine izsilila podaljšek, v katerem se je nato izkazal Hayes.

»​Bogey (Bogdanović) je prikazal danes pravo evropsko košarko in proti Luku pokazal izjemno igro. Hayes je dokazal, da je naš najboljši graditelj igre, ne le z napadalnim učinkom in vodenjem igre, ampak tudi v obrambi,« je po poročanju STA ocenil trener domačih Dwane Casey. »Razočaran sem zaradi naše obrambe nocoj. O tem se bomo morali jutri temeljito pogovoriti,« pa je bil kratek trener gostov Jason Kidd.

Dallas bo naslednjo tekmo igral v soboto zvečer po slovenskem času (18.30), ko sledi gostovanje pri New York Knicks.

Lestvico zagotavlja Sofascore

Preberite še:

Komentarji: