Dobri občutki so jih prevarali

Košarkarji Krke so v ligi ABA proti Megi Leksu zaostajali že za 20 točk.

Objavljeno
06. februar 2017 02.25
Eduardo Brozovič
Eduardo Brozovič
Novo mesto – Dobri občutki, s katerimi so pričakovali 21. kolo lige ABA, so pustili Krkine košarkarje na cedilu. V revanši z Mego Leksom, ki so jo v Sremski Mitrovici ugnali točko razlike, so vodili le z 2:0, nato pa nenehno gledali v hrbet mladim in precej bolj agresivnim tekmecem, ki jo jih z zmago prehiteli na lestvici.

»Ključno je bilo, da smo premehko odprli tekmo, čeprav smo vedeli, kako igra Mega Leks. Omogočili smo ji, da si je priigrala lepo prednost, ki smo jo nato vseskozi lovili. Imeli smo vzpone in še več padcev, eden pomembnih trenutkov pa je bil na začetku zadnje četrtine, ko smo zgrešili dve polaganji in v tretjem napadu dovolili gostom skok v napadu. Naši fantje se niso vdali, toda zdaj se moramo osredotočiti na naslednjo tekmo z MZT in v Skopju poskusiti osvojiti novi točki,« je poudaril trener Dejan Mihevc po 14. porazu v ligi ABA, s katerim so Novomeščani v dobršni meri izničili težo zmag nad Cedevito in Zadrom.

Krka v tej regionalni sezoni dosega 69,4 točke na tekmo, v domači dvorani 73,6, zato ni težko izračunati, kje bi morala postaviti letvico njena obramba. Vendar je v uvodni četrtini prejela 26 točk, v 18. minuti pa zaostajala z 29:46. V drugem polčasu, ki ga je dobila z 38:36, je bila za odtenek uspešnejša, a je bila daleč od uspeha, čeprav se je po zaostanku z 42:62 hitro približala na 53:63. Toda pet minut pozneje je bilo vnovič -20 (55:75), Novomeščani pa so lahko le razočarano tuhtali, kateri dejavniki so jih pokopali poleg obrambe. Da so člani prve peterke skupaj zmogli le 20 točk? Preskromen, 40-odstotni met iz igre (Mega 46,7 %), pičel izkoristek trojk (5:24), osem zgrešenih prostih metov od 18 (Marko Luković 1:7), izgubljeni skok (30:38), tri zapravljene žoge več od tekmeca (13:10)? Vse po malem in še kaj, saj so gostje delovali bolj podjetno in kolektivno.

Krkin kapetan Matej Rojc je priznal: »Porazno smo igrali v obrambi, še posebej pri 'pick'n'rollu', saj smo zelo zamujali. V drugem polčasu smo se popravil in se nekajkrat približali tekmecu, a naredili preveč napak, da bi si zagotovili izenačeno končnico.« Strateg gostov Dejan Milojević je dodal: »Igrali smo zbrano, kakovostno v obrambi. Prisilili smo Krko, da je sprejela naš ritem, kar nam ustrezalo, a to je le korak do obstanka.« B. E.