Dončić pod taktirko Nowitzkega na tekmi vzhajajočih zvezd

Predstavniki lige NBA so izbrali Luko Dončića v ekipo sveta za tekmo vzhajajočih zvezd, ki bo odigrana med All-Star vikendom v Charlottu.
Fotografija: Dončić in Nowitzki se bosta družila tudi v Charlottu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Dončić in Nowitzki se bosta družila tudi v Charlottu. FOTO: Reuters

Potem ko ni bil izbran v začetno peterko na Zahodu za tekmo zvezd, je Luka Dončić odigral dve sijajni tekmi in ligi NBA skorajda ni preostalo drugega, kot da ga nekako vključi v del dogajanja na All-Star vikendu, ki se bo sredi februarja odvil v Charlottu. Dončić ima sicer še vedno možnosti, da ga med rezerve za glavno tekmo izberejo trenerji, v vsakem primeru pa ga čaka mesto v ekipi na tekmi vzhajajočih zvezd. 

Tam se merijo najboljši ameriški košarkarji, ki so v ligi NBA prvo ali drugo sezono, z njihovimi najboljšimi vrstniki z vsega sveta. Tako bo Dončić v ekipi sveta zaigral skupaj z lanskim novincem leta Benom Simmonsom, v ekipi bo tudi prvi izbor nabora DeAndre Ayton, ob njem pa še ​OG Anunoby, Bogdan Bogdanović, Shai Gilgeous-Alexander, Rodions Kurucs, Lauri Markkanen, Josh Okogie in Cedi Osman.

Dirk Nowitzki je v Luki Dončiću dobil pravega naslednika. FOTO: AFP
Dirk Nowitzki je v Luki Dončiću dobil pravega naslednika. FOTO: AFP


V ameriški ekipi bosta prva zvezdnika Donovan Mitchell in Jayson Tatum, ​nastopili bodo še Jarrett Allen, Marvin Bagley, De'Aaron Fox, Lonzo Ball, Kyle Kuzma, John Collins, Trae Young in Jaren Jackson Jr.

Dončić se bo na All-Star vikendu pomeril tudi v spretnostnem tekmovanju (skills challenge), imel pa bo tudi družbo veterana v svoji ekipi Dirka Nowitzkega, ki so ga v njegovi bržkone zadnji sezoni v ligi povabili na tekmovanje v metanju trojk. Nowitzki je bil izbran tudi za častnega trenerja ekipe sveta na tekmi vzhajajočih zvezd, tako da bo vodil Dončića, na drugi strani je ta vloga pripadla Kyrieju Irvingu

Preberite še:

Komentarji: