Dončić znova prispeval velik delež k visoki zmagi Dallasa (VIDEO)

Teksačani v ligi NBA brez večjih težav v gosteh premagali Golden State Warriors.
Fotografija: Luka Dončić se je s soigralci veselil nove zmage. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Luka Dončić se je s soigralci veselil nove zmage. FOTO: AFP

San Francisco – Košarkarji moštva Dallas Mavericks so po pričakovanju v svojo korist odločili še tretji medsebojni dvoboj z Golden State Warriors v tej sezoni lige NBA. Tokrat so se v gosteh veselili zmage s 124:97.

Najboljši strelec Dallas in tekme je bil to pot Dwight Powell, ki je v 24 minutah dosegel 21 točk, potem ko je iz igre zadel vseh devet metov. Le točko manj je v 27 minutah prispeval Luka Dončić (z metom za dve: 6:10, za tri: 2:9). Slovenski »čudežni deček« je ob tem v statistiko vpisal še osem skokov, dve asistenci in eno ukradeno žogo, tri pa je izgubil.


Tretji najučinkovitejši mož pri Dallasu je bil srbski velikan Boban Marjanović, ki je trinajstim točkam dodal še enajst skokov. Pri Bojevnikih nihče ni dosegel dvajset točk, še največ jih je zbral Jordan Poole (17).

»Všeč mi je, kako smo bili zbrani in osredotočeni na igro v obrambi. V napadu pa smo hitro zadeli dovolj košev, da smo si zagotovili prednost in tako živi odhajamo od tu,« je bil s predstavo svojih varovancev zadovoljen Rick Carlisle, trener Dallasa, ki bo že danes ponoči odigral naslednjo tekmo v gosteh, in sicer pri igralcih kluba Sacramento Kings.

Drugi izidi – Atlanta Hawks : Phoenix Suns 123:110, Brooklyn Nets : Utah Jazz 107:118, Memphis Grizzlies : Houston Rockets 121:110, Milwaukee Bucks : New York Knicks 128:102, Los Angeles Clippers : Cleveland Cavaliers 128:103.
 

Komentarji: