Dragić in Durant le spremljevalca izjemnega večera Irvinga

Kyrie Irving je ob zmagi Brooklyn Nets, ki so prekinili niz štirih porazov, prispeval kar 50 točk na gostovanju v Charlottu (132:121).
Fotografija: Terry Rozier je bil med tistimi, ki so (neuspešno) poskušali ustaviti sinoči neustavljivega Kyrieja Irvinga (levo). FOTO: Jacob Kupferman/AFP
Odpri galerijo
Terry Rozier je bil med tistimi, ki so (neuspešno) poskušali ustaviti sinoči neustavljivega Kyrieja Irvinga (levo). FOTO: Jacob Kupferman/AFP

Goran Dragić je dosegel 5 točk in podelil še 7 asistenc (poleg tega pa še po 2 skoka, 2 ukradeni in izgubljeni žogi), a po tekmi lahko zgolj zaploskal soigralcu Kyrieju Irvingu, ki je kot drugi branilec v zgodovini lige NBA po Michaelu Jordanu drugič v karieri dosegel 50 točk z vsaj 75-odstotnim metom iz igre.

»To je bilo mojstrsko. Mlajši igralci bi si morali ogledati to tekmo in se naučiti, kaj je na tej ravni potrebno za doseganje košev,« kontroverznega soigralca, ki zaradi zavračanja cepiva proti covidu-19 še vedno ne sme igrati v domačem Brooklynu, ni mogel prehvaliti Kevin Durant, ki je dosegel skromnih 14 točk.

Na gostovanju v Charlottu, kjer ima glavno besedo v ekipi Hornets kot večinski lastnik ravno Jordan, je Irving kar devetkrat zadel za tri točke in pomagal mrežicam prekiniti niz štirih porazov ob zmagi s 132:121. Basketball Reference je izračunal, da se je Irving pridružil skupini 22 igralcev v zgodovini lige NBA s petimi tekmami, na katerih je dosegel 50 točk, njegov rekord sicer ostaja 57 točk (podaljšek) iz marca 2015, ko je bil član Cleveland Cavaliers na obračunu s San Antonio Spurs.

Predstava iz globin duše

Irving je iz igre metal 15:19 (za tri 9:12), proste mete pa 11:13. »Čutil sem, da je to večer, ko moramo zmagati. Ne pravim, da tako ne čutim kakšen drug večer, a za kaj takšnega moraš nekam globoko, kjer te nič ne more vreči iz tira,« je o svoji predstavi povedal Irving. Z dominantno predstavo pod košem se je izkazal tudi Andre Drummond (20 točk, 14 skokov) v pomembnem obračunu za osmo mesto na lestvici, ki ga je Brooklyn prevzel ravno iz rok sršenov, pri katerih ni bilo dovolj 30 točk Milesa Bridgesa in Terryja Rozierja, ob prvem porazu po dveh zaporednih zmagah je LaMelo Ball 24 točkam dodal 7 asistenc.

Po 20 točkah Irvinga v prvem polčasu je Brooklyn vodil z 69:43, tudi po zaslugi številnih izgubljenih žog domačih, katerih zaostanek je v drugem polčasu narasel že do 34 točk. Manj kot štiri minute pred koncem se je prednost stopila na 13, nato je Irving zadel enega zadnjih metov iz igre. V četrtek zvečer sledi spektakularen obračun s Philadelphia 76ers in nekdanjim soigralcem Jamesom Hardnom, do katerega – tako vsaj trdita Irving in Durant – pri Brooklynu ne gojijo nikakršnih zamer zaradi ekspresnega konca sodelovanja.

Denver Vlatka Čančarja isti dan čaka gostovanje v San Franciscu, že v noči na četrtek pa bo Luka Dončić z Dallas Mavericks gostoval pri New York Knicks. Milwaukee je visoko s 142:115 ugnal Oklahoma City Thunder, še enkrat več pa je izstopal Giannis Antetokounmpo, ki je za peto zaporedno zmago dosegel 39 točk, Khris Middleton jih je dodal 25, Bobby Portis pa 18 in 14 skokov. Z zmago je Milwaukee potrdil tretje mesto na vzhodu.

S kančkom sreče se je Cleveland v Indianapolisu veselil zmage s 127:124, z dosežkom kariere – 41 točkami – je bil ključni igralec Darius Garland, ki je s 13 asistencami tudi uspešno razigral ekipo. Tyrese Haliburton je bil s 25 točkami najboljši pri gostiteljih. Phoenix je bil na gostovanju s 102:99 boljši od Orlanda, še vedno pa v ekipi zaradi zdravstvenih protokolov manjkata poškodovani Chris Paul in Devin Booker. Vlogo prvega igralca je z 21 točkami in 19 skoki zato prevzel Deandre Ayton, 21 točk je dosegel tudi Landry Shamet. Na drugi strani je 20 točk dosegel Wendell Carter.

Memphis Grizzlies so zmagali drugič na zadnjih treh tekmah, Ja Morant je proti New Orleans Pelicans (132:111) dosegel 24 točk, zbral pa je še po 8 skokov in asistenc. Grizliji so se še utrdili na drugem mestu zahodne konference, tekmo je zaznamovalo tudi (za franšizo Grizzlies) rekordnih 42 točk iz hitrih protinapadov. CJ McCollum je bil prvi strelec gostov z 32 točkami, pelikani so do začetka zadnje četrtine že prejeli 112 točk, sami so jih dosegli 84.

Nepričakovan »junak« pa je zaznamoval dvoboj Golden State Warriors in LA Clippers v San Franciscu, kjer se je ekipi Warriors na ogrevanju pridružil filmski igralec Will FerrellKlay Thompson je nato dosegel 20 točk ob prvi zmagi po kar petih zaporednih porazih (112:97). Jordan Poole je s klopi ravno tako prispeval 20 točk, Andrew Wiggins je 14 točkam dodal 11 skokov. Nicolas Batum je bil s 17 točkami prvi strelec ekipe iz mesta angelov, ki je po petih zaporednih zmagah zdaj povezala dva poraza. Stephen Curry je zadel le en met za tri (1:6) in tekmo končal pri 15 točkah.



Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: