Dragić je obtičal v čakalnici

Liga NBA: tudi letošnja tekma All-Star brez Slovencev.

Objavljeno
30. januar 2015 19.34
Phoenix Suns guard Goran Dragic is fouled by Indiana Pacers guard C.J. Watson during the second quarter at US Airways Center in Phoenix, Ariz. December 2, 2014.
B.. E., šport
B.. E., šport

Ljubljana – Ko se Goran Dragić pri izboru začetnih peterk za tekmo All-Star NBA ni uvrstil med deset najboljših branilcev zahodne konference po okusu ljubiteljev košarke, je bilo jasno, da ima minimalne možnosti, da bi se 15. t. m. predstavil v New Yorku. Slutnja se je uresničila, ko so seznam dopolnili trenerji 30 klubov.

V zahodno selekcijo so se prebili še štirje zunanji košarkarji, James Harden (Hou), Chris Paul (LAC), Klay Thompson (GS) in Russell Westbrook (OC), ter trije visoki: LaMarcus Aldridge (Por), Tim Duncan (SA) in Kevin Durant (OC). Že prej so se v elitno peterko Golden Statovega stratega Steva Kerra uvrstili njegov klubski varovanec Stephen Curry, ki je dobil največ glasov navijačev, Kobe Bryant (LAL), Anthony Davis (NO), Marc Gasol (Mem) in Blake Griffin (LAC).

Bryant se bo moral odpovedati spektaklu, saj ga po operaciji rame čaka devetmesečno okrevanje, zato bo komisar NBA Adam Silver izbral nadomestnega igralca. A po mnenju dobro poučenih se bo Dragić težko prikradel tudi skozi stranska vrata. Glavni kandidat za »wild card« naj bi bil Portlandov branilec Damian Lillard. Še bolje po oceni strokovnjakov v tej sezoni igra DeMarcus Cousins iz Sacramenta, bržkone prvi center prvenstva s povprečjem 23,8 točke in 12,3 skoka, zato gre neredkim v nos izbor Kevina Duranta. Odlike najboljšega košarkarja rednega dela prejšnje sezone nikakor niso sporne, toda zaradi poškodb je igral le na 21 od 46 tekem Oklahoma Cityja. »Rad imam Kevina, vendar je izpustil preveč dvobojev. To ni podelitev nagrade za življenjsko delo, Lillard pa igra imenitno,« denimo meni legendarni Charles Barkley.

V začetni peterki vzhodnega moštva, ki ga bo vodil Mike Budenholzer iz Atlante, bodo nastopili John Wall (Was), Kyle Lowry (Tor), LeBron James (Cle), Pau Gasol (Chi) in Carmelo Anthony (NY). S klopi bodo v igro vstopali Chris Bosh, Dwyane Wade (Mia), Jeff Teague, Paul Millsap, Al Horford (vsi Atl), Kyrie Irving (Cle) in Jimmy Butler (Chi). Največje zastopstvo v dvorani Madison Square Garden bo torej imela Atlanta, ki je dobila kar 17 zaporednih tekem. Najbolj vroča posameznika zadnjih tednov pa sta Irving, ki je v sredo natresel Portlandu kar 55 točk, in Thompson, strelec 52 točk v merjenju moči s Sacramentom. Duncan medtem pričakuje že svojo 15. tekmo All-Star in na lestvici rekorderjev zaostaja le za Kareemom Abdul-Jabbarjem (19) in Bryantom (17).