Dragić za 90 milijonov še pet let v Miamiju

Košarkarski as bo po poročanju ESPN takoj, ko bo to mogoče (9. julija), podpisal novo sanjsko pogodbo z Vročico.

Objavljeno
01. julij 2015 19.34
NBA/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Miami - Če je verjeti uglednemu ameriškemu športnemu portalu ESPN, je negotovosti glede pogodbe slovenskega košarkarskega reprezentanta in zvezdnika lige NBA Goran Dragića vendarle konec. Ljubljančan naj bi tako s svojo ekipo Miami Heat, h kateri se je preselil sredi minule sezone iz moštva Phoenix Suns, sklenil nov sanjski dogovor, za pet let sodelovanja pa naj bi prejel kar 90 milijonov ameriških dolarjev.

Po poročanju ESPN je Dragić hitro našel skupni jezik z dosedanjim delodajalcem, do uradnega podpisa pogodbe pa bo prišlo prihodnji četrtek, 9. julija, ki je sicer v ligi NBA prvi dan, ko je dovoljenjo sklepanje pogodb. Seveda se lahko moštva in (prosti) igralci dogovarjajo že prej, uradni podpisi pogodb pa dotlej niso dovoljeni.

Že nekaj časa je bilo sicer jasno, da je bilo pogajalsko izhodišče najboljše ravno pri Vročici, ki mu je lahko ponudila petletno pogodbo, ostali klub pač ne. Za nameček je 29-letni Ljubljančan že večkrat javno poudaril, da si želi še naprej nositi majico Miamija. »Gogi« bo imel po štirih letih možnost na lastno željo postati prost igralec.

Pogodba je težka 90 milijonov dolarjev, kar je največ pri katerem koli slovenskem športniku doslej. Dragić bo letno torej zaslužil 18 milijonov, po pisanju Miami Heralda pa bo morda slovenski as s skenitvijo petletne zvestobe klubu nudil več manevrskega prostora v pogajanjih s prvim zvezdnikom Dwyanom Wadom, kar je prva naloga klubskih funkcionarjev pri sestavljanju igralskega mozaika za prihodnjo sezono.

Na novico o sklenitvi dogovora se je na družbenem omrežju med prvimi odzval Dragićev soigralec Hassan Whiteside, ki je Ljubljančanu čestital za »vrnitev v družino« in ga obenem hudomušno pobaral, ali si lahko pri njem sposodi pet milijonov.