Dragićeva poškodba ni hujša

Slovenski košarkar Goran Dragić si je na tekmi proti Sacramentu zvil gleženj, a pravi, da bo hitro spet na igrišču.

Objavljeno
19. oktober 2013 12.01
ap+Suns Media Day Basketball
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Phoenix - Slovenski košarkar Goran Dragić si je na pripravljelni tekmi pred začetkom sezono v NBA poškodoval gleženj. S članom prve peterke Phoenixa vendarle ni hujšega, kot je sporočil, se bo že kmalu vrnil nazaj na parket.

»Ni tako hudo. Tudi oteklina ni tako huda. Verjamem, da bo z gležnjem vse v redu,« je sporočil 27-letni Ljubljančan, ki si je zvil levi gleženj na pripravljalni tekmi v Sacramentu, ki jo je Phoenix izgubil z 90:107. Pri tem je odigral 18 minut in pri tem vknjižil osem točk, tri podaje in dva skoka.

Počivati bo moral še nekaj dni, da oteklina izgine, nato pa se bo spet pridružil ekipi na pripravah na novo sezono v NBA, ki se bo začela konec meseca. Dotlej ima Dragić še čas, da okreva.

Arizona Republic je tudi poročala, da so napovedi za Dragića dobre, v strokovnem štabu Phoenixa verjamejo, da bo lahko »Dragon« normalno začel tekme rednega dela sezone. Dragića, ki je v minuli sezoni lige NBA povprečno na tekmo dosegal po 14,7 točke in 7,4 podaje, z minutažo 33,5 minute na tekmo, v Phoenixu, skupaj z Ericom Bledsoejem, vidijo kot ključnega moža ekipe.

Phoenix se bo na naslednji pripravljalni tekmi v torek pomeril z Oklahomo, še zadnjo prijateljsko tekmo pa odigral naslednji dan proti Denverju. Štart v sezono Sonca čaka 30. oktobra, njihov prvi nasprotnik bo Portland.