Evroliga: Nachbar ostal brez zaključnega turnirja

Olympiakos je na odločilni četrtfinalni tekmi z 71:68 premagal Barcelono, na F4 tudi Real Madrid, ki je izločil Efes.

Objavljeno
24. april 2015 01.22
BASKET-EUR-OLYMPIAKOS-BARCELONA
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - V košarkarski evroligi so znani vsi udeleženci zaključnega turnirja. Fenerbahčeju in CSKA, ki sta si napredovanje zagotovila že v sredo, sta se danes pridružila Real Madrid in Olympiakos iz Pireja, ki sta četrtfinalno serijo dobila s 3:1.

Real je v četrti tekmi Anadolu Efes v gosteh premagal s 76:63 in tako potrdil uvrstitev na zaključni turnir, na katerem bo igral pred domačimi gledalci v Madridu. Gostje so tokrat v Turčiji lovili zaostanek, odločilna je bila zadnja četrtina, odlični Jaycee Caroll je bil eden glavnih junakov, najboljši posameznik pa Rudy Fernandez s 17 točkami. Za domače je Nenad Krstić dosegel 16 točk.

Prava drama se je odvijala v Pireju, kjer je gostovala Barcelona. Napeto tekmo je z 71:68 dobil Olympiakos, Katalonci z Boštjanom Nachbarjem pa so ostali praznih rok. Nekdanji slovenski reprezentant v dobrih 11 minutah, ki jih je preživel na igrišču, ni dosegel točke, zbral je le dva skoka.

Tekmo je sicer s trojko v zadnji sekundi odločil Giorgios Printezis. Juan Carlos Navarro je pred tem zgrešil enega izmed dveh prostih metov. Vassilis Spanoulis za zmagovalce 17 točk, Ante Tomić je za Barcelono vpisal 13 točk.

 

Evroliga, četrte tekme četrtfinala:

Olympiakos : Barcelona 71:68

(Spanoulis 17, Printezis 14; Tomić 13, Nachbar 0 - za tri 0:1, 2 skoka v 11 minutah) - 3:1

Anadolu Efes : Real 63:76

(Krstić 16, Janning 1; Fernandez 17, Llull 14) - 1:3.