FIBA predstavila uradno žogo SP

Mednarodna košarkarksa zveza je predstavila žogo, ki je bila narejena posebej za svetovno prvenstvo v Španiji.

Objavljeno
31. januar 2014 12.18
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Tokio - Mednarodna košarkarska zveza (FIBA) in podjetje Molten sta predstavila uradno žogo za letošnje svetovno prvenstvo, ki bo med 30. avgustom in 14. septembrom v Španiji.

Gre za zgodovinsko potezo, saj na svetovnih prvenstvih še nikoli niso uporabili žoge, ki bi bila posebej izdelana za določeno košarkarsko tekmovanje.

Žoga je sestavljenja iz Moltnove tradicionalne dvobarvne kombinacije, na njej pa so vključeni elementi iz uradnih logotipov prvenstva (spodaj).

»Veseli nas, da bodo najboljši igralci sveta igrali s to posebno žogo. Žoga je unikatna, saj vključuje videz in občutek turnirja. Logotip prvenstva z njo zaživi. Vidite lahko roke, ki predstavljajo igralce, ki se borijo za žogo. Živahne barve pa najbolje predstavljajo samo prvenstvo,« je povedal generalni sekretar Fibe in član Mednarodnega olimpijskega komiteja Patrick Baumann.

Na svetovnem prvenstvu v Španiji bo nastopila tudi Slovenija po vodstvom novega selektorja Jureta Zdovca, njeni nasprotniki pa bodo znani na ponedeljkovem žrebu v Barceloni.