Ginobili še eno leto, pri Ostrogah tudi Bertans

Argentinski košarkarski veteran je pri 38 letih sklenil novo pogodbo z moštvom San Antonio Spurs.

Objavljeno
15. julij 2016 11.01
reut*NBA-FINALS
Š. Ro.
Š. Ro.

San Antonio - Argentinski košarkarski zvezdnik Manu Ginobili je podpisal enoletno pogodbo z NBA ekipo San Antonio Spurs. Tako se 38-letni košarkar še ne predaja in bo še vztrajal na parketih z edinim moštvom, za katerega je igral v svoji NBA karieri. Za še eno sezono bo prejel za 14 milijonov dolarjev.

To je po podpisu pogodbe s Paujem Gasolom že druga pozitivna novica za navijače San Antonia, katere je Tim Duncan pred tremi dnevi obvestil, da se po 19 letih košarke poslavlja od aktivne kariere. Ginobili, za ekipo je v povprečju dosegal po 14 točk, je pogodbo in 15. leto igranja za ekipo iz Teksasa najavil že prejšnji teden.

Košarkar je bil na draftu v ligo NBA izbran že leta 1999 in dvakrat igral tudi na tekmi vseh zvezd. Posebno nagrado je prejel leta 2008, ko je bil izbran za najboljšega šestega igralca v ligi, oziroma najboljšega igralca rezervne klopi.

Se bo pa moštvu v prihodnji sezoni pridružil tudi nekdanji košarkar ljubljanske Union Olimpije Latvijec Davis Bertans. San Antonio ga je sicer dobil že na naboru leta 2011. Kot 42. ga je izbrala Indiana, a ga nato v menjavi skupaj s Kawhijem Leonardom in Erazmom Lorbkom prepustila San Antoniu.

Triindvajsetletni krilni košarkar je zadnji dve sezoni igral za Laboral Kutxo, za katero je v evroligi povprečno dosegal po 7,9 točke in 1,9 skoka. Pred tem je igral še za Partizan, Rigo in Barons.