Golden State in New York še upata o finalu

V petih tekmah drugega kroga končnice lige NBA poraza moštev Los Angeles Lakers v San Franciscu in Miami Heat v Gardnu.
Fotografija: Branilec naslova Golden State je znižal zaostanek v dvoobju z Los Angeles Lakers. Šesta tekma bo v Los Angelesu, gostitelji bodo imeli drugo zaključno žogo za napredovanje v kionferenčni finale. FOTO: Thearon W. Henderson/AFP
Odpri galerijo
Branilec naslova Golden State je znižal zaostanek v dvoobju z Los Angeles Lakers. Šesta tekma bo v Los Angelesu, gostitelji bodo imeli drugo zaključno žogo za napredovanje v kionferenčni finale. FOTO: Thearon W. Henderson/AFP

V drugem krogu končnice lige NBA so košarkarji New Yorka s 112:103 premagali Miami, košarkarji Golden Stata pa so bili s 121:106 boljši od Los Angeles Lakers.

Prvo ime kalifornijskega dvoboja je bil Steph Curry, dosegel je 27 točk in podelil 8 podaj, dve točki manj je zbral Andrew Wiggins, Draymond Green (10 skokov) jih je dodal 20. Pri Lakersih je 25 točk, 9 skokov in 3 podaje zbral LeBron James, pri 23 točkah in 9 skokih se je ustavil Anthony Davis.

V New Yorku je bil blestel Jalen Brunson. Nekdanji soigralec Luke Dončića pri Dallasu je dosegel je 38 točk, 9 skokov in 7 podaj. R. J. Barrett jih je dodal 26, dve manj Julius Randle. Pri Miamiju Jimmy Butler tokrat ni bil najbolj razpoložen, ustavil se je pri 19 točkah in 9 podajah, Ben Adebayo je zbral 18 točk.

Branilec New Yorka Julius Randle (30) je bil drugi najboljši domačli strelec v zmagi proti Miamiju, ki ima še vedno prednost v zmagah. FOTO: Wendell Cruz/Usa Today Sports/Reuters
Branilec New Yorka Julius Randle (30) je bil drugi najboljši domačli strelec v zmagi proti Miamiju, ki ima še vedno prednost v zmagah. FOTO: Wendell Cruz/Usa Today Sports/Reuters

Miami v konferenčnem polfinalu vzhodne konference v obračunu na štiri zmage vodi s 3:2 v zmagah, ekipa LA Lakers pa v konferenčnem polfinalu zahodne konference prav tako vodi s 3:2 v zmagah.

Zmagovalec dvoboja med Miamijem in New Yorkom se bo v finalu vzhodne konference pomeril z zmagovalcem obračuna med Philadelphio in Bostonom. Tudi v tem obračunu Philadelphia vodi s 3:2 v zmagah.

Zmagovalec obračuna med Golden Statom in LA Lakers pa se bo v finalu zahodne konference pomeril z zmagovalcem obračuna med Denverjem in Phoenixom. Denver vodi s 3:2 v zmagah.

 

Preberite še:

Komentarji: