Goran Dragić namignil, da bo letos izpustil eurobasket

Prvi slovenski košarkarski zvezdnik je potrdil, da bo poleti vstopil na trg NBA kot prosti igralec. Rad bi ostal v Miamiju.

Objavljeno
17. april 2015 21.58
NBA/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Miami - Po predčasnem zaključku sezone z Miami Heat in izpadu iz končnice NBA je slovenski košarkar Goran Dragić z ameriškimi novinarji spregovoril o svojih načrtih za prihodnost. Potrdil je, da bo poleti vstopil na trg kot prosti igralec in preveril svoje možnosti v severnoameriški ligi, pri čemer pa ni skrival, da bi kariero rad nadaljeval v Miamiju.

»Tu se dobro počutim, všeč mi je način igranja,« je dejal 28-letni košarkar. Glede na to, da ga čaka pestro poletje - pogajal in odločal se bo o morebitnih novih ponudbah za selitev, poleg tega pa bosta z ženo Majo dobila še drugega otroka - je ameriški sedmi sili tudi dal vedeti, da bo morda izpustil nastop na evropskem prvenstvu s slovensko reprezentanco.

Seveda odločitev ni dokončna, o njej se bo gotovo še pogovoril tudi z vodstvom slovenske reprezentance. Tudi lani je dolgo kazalo, da se bo Dragić reprezentanci odpovedal, nato pa vendarle razveselil slovenske navijače in z izbrano vrsto odpotoval na SP v Španijo.

Kot je dejal, si bo po koncu sezone vzel nekaj časa za počitek v domovini, potem pa skupaj s svojim agentom in družino preučil najboljše možnosti.