Goran Dragić tudi na Houstonovem trnku

V lov za slovenskega kapetana se je spustil še en klub iz lige NBA Houston, pri katerem si je »Gogi« že služil kruh.

Objavljeno
14. avgust 2014 18.45
ap*Mavericks Rockets Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Trenutno najbolj vroč slovenski košarkarski obraz Goran Dragić je tik pred odhodom reprezentančne odprave v Litvo, kjer izbrance selektorja Jureta Zdovca čaka pripravljalni turnir pred skorajšnjim septembrskim svetovnim prvenstvom v Španiji. No, njegovo ime pa se te dni pogosto pojavlja tudi v medijih na oni strani »luže«, saj so številni klubi lige NBA že vrgli trnek na 28-letnega Ljubljančana, ki je zadnji dve sezoni nosil majico Sonc iz Phoenixa.

V boj za Dragića se je najprej neuspešno podala Indiana, ki je v zameno za člana najboljše peterke lanskega eurobasketa na slovenskih tleh ob finančnem nadomestilu ponujala še Chrisa Copelanda in Roya Hibberta. Zdaj pa se za »Gogija« znova zanimajo tudi pri Houstonu, pri katerem si je slovenski reprezentančni kapetan služil kruh pred vrnitvijo v Phoenix, v sezoni 2011/12.

Rakete pospešeno iščejo prvega organizatorja igre, ki bi ga postavile ob bok Patricku Beverleyju, ob Dragiću pa se resno zanimajo tudi za angažma 28-letnega Bostonovega asa Rajona Ronda. No, če bi obveljala igralčeva, bi Goran vsaj še eno sezono - kot je med pripravami javno poudaril - ostal član Sonc.