Goran Jagodnik napovedal slovo

Dolgoletni košarkarski reprezentant, star 42 let, si je nov izziv našel pri visokoletečem prvoligašu Sixtu Primorski.

Objavljeno
04. april 2017 14.52
jsu/kosarka
J. P.
J. P.

Ljubljana - Košarkarji ljubljanske Ilirije bodo v prihodnji sezoni nastopali med slovensko elito, v ligi Nova KBM, na bliskoviti poti iz 3. SKL do tja pa jim je s pomembnim doprinosom pomagal tudi nekdanji reprezent Goran Jagodnik, ki je napovedal, da je pri 42 letih napočil čas za spremembe. Športne čevlje bo namreč obesil na klin, nov izziv pa je našel pri visokoletečem in dobro organiziranem prvoligašu Sixtu Primorski, pri katerem naj bi - kot poroča spletni portal Košarka - pomagal pri treniranju mlajših selekcij.

Pogled na njegovo dolgo in bogato športno pot razkriva, da je prve prave košarkarske korake storil ravno v Kopru, nato pa ga je pot vodila domala po vsej Sloveniji - največji pečat je pustil na Polzeli pri Hopsih in pri Unionu Olimpiji -, pa tudi širše. V Turčiji se je preizkušal pri Türk Telekomu in Kolejlilerju, v Švici pri Olympiqueu iz Lozane, v Rusiji pri Lokomotivu Kubanu in Dinamu Moskvi, v Italiji pri Scafatiju, v Srbiji pri Hemofarmu, na Češkem pri ČEZ Nymburku, na Poljskem pa pri Anwilu Wloclaweku in Prokomu Treflu Sopotu, v majici katerega se je v sezoni 2005/06 ovenčal z naslovom najkoristnejšega igralca.

Jagodnik je bil tudi dolgoletni slovenski reprezentant, ki je ognjeni krst doživel na evropskem prvenstvu leta 1997 v Španiji, nato pa bil član izbrane vrste še na petih eurobasketih, nazadnje leta 2011 v Litvi, in na svetovnem prvenstvu leta 2010 v Turčiji.