Grgić objavil širši spisek reprezentantk

Selektor slovenske ženske reprezentance je razkril imena 22 košarkaric, ki so se znašle na njegovem začetnem seznamu.

Objavljeno
01. oktober 2015 14.30
*perko* baric nika
G. L., Delo.si, STA
G. L., Delo.si, STA
Ljubljana - Slovenska ženska košarkarska reprezentanca novembra začenja s kvalifikacijskim ciklusom za nastop na eurobasketu, ki ga bo julija 2017 gostila Češka. Novi selektor Damir Grgić je objavil širši seznam dvaindvajsetih kandidatk za prvo reprezentančno akcijo.

Izmed njih si deseterica kruh služi v tujini. Nika Barič, Eva Lisec in Teja Oblak bodo nastopale v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju evroligi, Tino Trebec in Saro Vujačić pa čakajo nastopi v pokalu eurocup. Na širšem seznamu so tudi Maja Jakobčič, Larisa Ocvirk, Alma Potočnik in Annamaria Prezelj, ki so poleti na domačem evropskem prvenstvu do 18 let v Celju osvojile peto mesto. Slovenke se bodo v skupini A merile z Litvo in Latvijo.

Obe slovenski nasprotnici sta minulo poletje nastopali na ženskem eurobasketu, ki sta ga družno organizirali Madžarska in Romunija. Z Litvo, ki je na koncu osvojila osmo mesto, se je slovenska vrsta v preteklosti pomerila petkrat in dosegla dve zmagi. Z Latvijo, trinajstouvrščeno ekipo minulega ženskega eurobasketa, pa so se Slovenke pomerile zgolj enkrat - leta 1999 so izgubile s 70:82.

Seznam reprezentantk:

Branilke: Rebeka Abramović, Maja Erkić, Nika Barić, Anita Kastelic, Sara Meden, Teja Oblak, Alma Potočnik, Annamaria Prezelj, Katarina Ristić, Eva Rupnik, Sara Vujačić, Polona Zalar.

Krila: Alina Gjerkeš, Tina Jakovina, Anja Klavžar, Larisa Ocvirk, Živa Zdolšek.

Centrske pozicije: Maja Jakobčič, Ana Ljubenović, Eva Lisec, Sandra Piršič, Tina Trebec.