Helios Suns v skupinskem delu lige prvakov

Žreb novonastalega košarkarskega tekmovanja bo v četrtek, 21. julija. Redni del sezone se bo začel 20. oktobra.

Objavljeno
29. junij 2016 20.08
dperko*Helios
J. P.
J. P.

München - Na današnjem zasedanju odbora novonastale košarkarske lige prvakov v Münchnu so odločili, da bodo žreb tega tekmovanja prav tako v središču Bavarske izvedli v četrtek, 21. julija, v plesu kroglic za redni del sezone 2016/17 pa bo tudi slovenski šampion Helios Suns. Prvi kvalifikacijski obračuni bodo na sporedu 27. septembra, redni del sezone pa se bo začel 20. oktobra.

V tekmovanju sicer sodeluje 48 moštev iz 31 evropskih držav, med drugim sedemnajst državnih prvakov, tudi slovenski. Polovica zasedb, torej 24 in med njimi tudi domžalska, si je zagotovila neposredno mesto v ligi prvakov, drugih 24 kolektivov pa se bo za osem preostalih prostih mest potegovalo skozi dvostopenjsko kvalifikacijsko sito. Prvi krog bo imel šestnajst udeležencev, zmagovalci osmih parov se bodo pomerili z osmimi moštvi, že uvrščenimi v drugi krog kvalifikacij, zmagovalci bodo dobili vozovnice za ligo prvakov.

Med 24 zasedbami, neposredo uvrščenimi v glavno tekmovanje, so štiri francoske ter po dve turški, grški, italijanski in nemški, ostale države imajo v ognju po enega predstavnika.