Jagodnik je priskočil na pomoč Bečiroviču

Izkušeni košarkarski veteran Goran Jagodnik že vadi z Unionom Olimpijo, možnost končnega dogovora odprta.

Objavljeno
04. marec 2015 00.54
Slovenija.Ptuj.20.07.2011 Goran Jagodnik na vcerajsnji tiskovni konferenci slovenske kosarkaske reprezentance.Foto:Matej Druznik/DELO
Eduardo Brozovič, šport
Eduardo Brozovič, šport
Ljubljana – Mlad naj dela, star poseda, pravi stari rek, ki je v krutih slovenskih okoliščinah izgubil težo na vseh področjih. Tudi pri košarki, saj zadošča pogled na seznam najboljših igralcev lige Telemach. Da lahko mladci občasno navdušijo, a že naslednji dan povsem razočarajo, so uvideli tudi navijači Uniona Olimpije, ki so se včeraj razveselili vesti o vrnitvi Gorana Jagodnika v Stožice.

V hipu so se lotili preračunavanja, v kolikšni meri bi lahko jekleni krilni center, ki bo 23. maja dopolnil že 41 let, pomagal Ljubljančanom v zadnjih treh kolih lige ABA. Toda hitro so sledile pomirjevalne izjave klubskega vodstva. »Res je, Goran se bo danes zvečer pridružil moštvu na treningu, a pri tem bo za zdaj ostalo. Ničesar nismo podpisali, vemo pa, da ima proste roke pri odhodu s Polzele, kjer je igral zadnji dve sezoni in pol. Marko Marinović, Hristo Nikolov, Dino Murić in Jaka Brodnik zaradi zdravstvenih težav vadijo s prilagojeno obremenitvijo, zato ekipa domala nima možnosti za piljenje igre 5:5. Jagodnik se je odzval na vabilo trenerja Memija Bečiroviča in nam bo že v tej obliki v veliko pomoč, zelo uporaben pa bi lahko bil tudi v ligi Telemach, tako zaradi svojih izkušenj kot zaradi zahteve po sedmih slovenskih košarkarjih. Ko bomo videli, v kakšnem stanju je in kako se ujame z drugimi člani zasedbe, pa ni izključeno, da ga bomo prijavili celo za zadnje nastope v ligi ABA,« je včeraj potrdil Olimpijin direktor Matevž Zupančič.

Časa za registracijo v regionalnem prvenstvu ni v izobilju, saj se bo jutri ob 24. uri iztekel rok za dopolnitev zasedb. Liga Telemach za prvaka se bo začela 25. t. m., toda košarkarji, ki so v tej sezoni že igrali v DP, lahko zamenjajo klub do 15. t. m. Pravila kajpada veljajo tudi za Jagodnika, ki se je kljub zrelim letom zasidral na vrhu domala vseh statističnih razpredelnic. Trenutno je 6. strelec (povp. 15,6), 4. skakalec (7,4), 15. podajalec (2,7) in 7. najbolje ocenjeni košarkar DP, o njegovi telesni pripravljenosti (ali ravni lige) pa priča tudi podatek, da je v povprečju igral 32 minut in pol, s čimer zaseda sedmo mesto med najbolj obremenjenimi igralci.

»Gorana dobro poznam, glede njegovega značaja in košarkarskih izkušenj pa lahko uporabim le najlepše besede. V naslednjih dneh bo prisoten na treningih, saj si želim imeti dodatnega igralca, ki nam bo v veliko pomoč. O končnem dogovoru z njim se bomo še odločili,« je ocenil Memi Bečirovič, ki se zaveda, da so velika nihanja Olimpijinega moštva v dobršni meri posledica osebnostne nezrelosti nekaterih nosilcev igre. Zato bi mu pri vadbi in tudi v slačilnici prišel prav odrasel mož, ki je na košarkarski sceni doživel domala vse, tako na klubski kot na reprezentančni ravni. Jagodnik je z Bečirovičem sodeloval na svetovnem prvenstvu 2010, po katerem je zaradi skromne minutaže javno potarnal, da se je uštel, ker je sploh potoval v Istanbul, toda kdor pozna oba, je že takrat vedel, da nista gojila nikakršne osebne zamere.

Goran Jagodnik bi lahko z nasveti pomagal predvsem Dinu Muriću in Blažu Mahkovicu, ki v tej sezoni opravljata naloge krilnega centra, pa tudi Alenu Omiću in Halilu Kanaceviću tik pod obročema. Ob vrnitvi k Unionu Olimpiji, za katero je igral v sezonah 2010–12 , pa bi se mu morda lahko uresničila celo želja, da bi prvič osvojil naslov slovenskega prvaka. V finalu DP je igral že leta 1993 v dresu Slovenice Kopra, nato pa še trikrat s Kovinotehno Savinjsko Polzelo (1995, '97 in '98) in dvakrat z Olimpijo.