James zavrnil 24 milijonov in bo postal prosti igralec

Zvezdnik Clevelanda LeBron James je zavrnil donosno opcijo v pogodbi. Pričakuje se, da bo s Konjeniki podpisal novo pogodbo.

Objavljeno
29. junij 2016 08.35
Posodobljeno
29. junij 2016 09.01
NBA/
M. Ž.
M. Ž.

Cleveland - Glavni zvezdnik Clevelanda LeBron James je zavrnil donosno možnost, da tudi v prihodnji sezoni igra za Konjenike in pri tem zasluži 24 milijonov evrov, tako da bo z julijem postal prosti igralec, je sporočil njegov agent Rich Paul.

31-letni James je po končani sezoni, v kateri je Cleveland popeljal do prvega naslova prvaka lige NBA, s čimer je izpolnil svojo obljubo, ki jo je dal leta 2014 ob prestopu iz Miamija, dejal, da nima namena zapustiti moštvo. Zakaj se je torej odločil, da se poda med proste igralce?

LeBron James se je za to potezo odločil zato, ker bo lahko kot prosti igralec s Clevelandom podpisal še bolj donosno pogodbo, ki bi mu letno navrgla približno 30 milijonov dolarjev.

Pričakovati je, da bo vodstvo kluba svojemu zvezdniku ponudilo bogato ponudbo. James je imel namreč ključno vlogo pri premiernem naslovu prvakov in imel finalu povprečje 25,3 točke, 7,4 skoka in 6,8 podaje ter bil soglasno izbran za najkoristnejšega igralca finalne serije, kar mu je uspelo tretjič v karieri.

Pri Clevelandu so prosti igralci postali tudi J.R. Smith, Matthew Dellavedova, Richard Jefferson in Timofej Mozgov.