Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Kdo bo danes novi stožiški Codi?

Košarkarji Cedevite Olimpije danes z neporaženo Budućnostjo.
Jaka Blažič med zadnjim dvobojem z Budućnostjo 9. marca. FOTO: ABA
Jaka Blažič med zadnjim dvobojem z Budućnostjo 9. marca. FOTO: ABA
1. 11. 2020 | 06:00
3:50
Ljubljana – Preložene tekme v evropskem pokalu zaradi okužbe v lastnih vrstah in moštvih tekmecev ter derbiji v ligi ABA, takšen je potopis košarkarjev Cedevite Olimpije. Po beograjskem porazu s Partizanom so pridobili nekaj vadbenih dni zaradi odpovedi sredinega dvoboja s Promitheasom, kar jim je po svoje prišlo tudi prav. Danes ob 19. uri bodo namreč v Stožicah gostili eno od dveh neporaženih moštev v regionalnem prvenstvu – Budućnost.

Črna gora je eno od žarišč koronavirusa, včeraj smo jo našli na 13. mestu svetovne lestvice z več kot 29.000 odkritimi primeri na milijon prebivalcev. Težavam se niso ognili niti košarkarski klubi, saj je Mornar iz Bara moral pred tednom dni preložiti gostovanje v Čačku zaradi treh pozitivnih primerov med igralci, predsednik kluba Đorđije Pavićević se je zaradi covida-19 znašel v bolnišnici, dolgoletni ekonom moštva Luka Macanović pa je celo umrl, kar je zasenčilo novico, da je bil krilni center Vukota Pavić pozitiven na dopinški kontroli. Budućnost je dolgo srečno in spretno krmari med čermi, a konec minulega tedna je tudi ona naletela na dva pozitivna primera v svojih vrstah, doslej še vedno anonimna.
 

Že 9. marca pred praznimi tribunami


Zasedba iz Podgorice je v regionalnem prvenstvu doslej ugnala v domači dvorani Split, Borac in FMP, v gosteh pa Partizan s 101:99 po podaljšku. V evropskem pokalu je trenutno najuspešnejša od štirih zastopnic lige ABA z izkupičkom 3:2, premagala je Brescio, Boulogne in Ulm ter izgubila z Unicajo in Mornarjem. Njena velika prednost je konstantnost, saj ima že vrsto sezon oblikovano domače jedro moštva, ki ga tvorijo branilca Nikola Ivanović in Petar Popović, krilo Suad Šehović ter Aleksa Ilić, Danilo in Zoran Nikolić pod obročema. Justin Cobbs je organiziral igro že v prejšnji sezoni, novinci pa so krilo Melvin Ejim ter krilna centra Willie Reed in Dragan Apić, pred dnevi sta moštvo okrepila še italijanski branilec Amedeo Della Valle in krilni center Luka Mitrović, pred leti kapetan Crvene zvezde.

Cedeviti Olimpiji bi po prvem porazu v ligi ABA prišla prav četrta zmaga, s katero bi znova zasukala rezultatsko krivuljo navzgor. Opogumljajo jo lahko spomini na zadnji dvoboj z Budućnostjo (81:79), ki ga je 9. marca že morala odigrati v prazni dvorani zaradi prvih groženj koronavirusa. Takrat so nekateri balkanski mediji pospremili odločitev z naslovom Slovenci zganjajo paniko, danes bržkone razmišljajo drugače. Pred skoraj osmimi meseci je bil s 17 točkami in zmagovitim košem v zadnji sekundi junak Ljubljančanov Codi Miller-McIntyre, ki zdaj brani barve Partizana, drevi bo moral glavno breme prevzeti nekdo drug.

Pari 5. kola lige ABA – Mornar : Mega 80:73 (Gabriel 24, Whitehead 17; Petrušev 29, Simonović 20), Igokea : Partizan 90:84 po podaljšku (Carmichael 27, Waller 17; Gordić 19, Zagorac 17); danes: Cibona – Koper Primorska (17), Cedevita Olimpija – Budućnost (19), Zadar – Split (21); ponedeljek: Crvena zvezda – Krka (18), FMP – Borac (21).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine