Klobučarjev klub previsoka ovira za zmaje

Košarkarji Uniona Olimpije so morali v prijateljski tekmi premoč priznati turškemu Istanbulu BB, ki je bil boljši z 80:58.

Objavljeno
08. september 2015 08.25
Košarka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Košarkarji Uniona Olimpije so se za zaprtimi vrati stožiške dvorane včeraj preizkusili v četrtem pripravljalnem dvoboju pred novo sezono in morali premoč priznati turškemu moštvu Istanbul Buyuksehir Belediyesi, ki je bilo prepričljivo boljše z 80:58. Gostje, za katere je pred dnevi podpisal slovenski reprezentant Jaka Klobučar, v minuti sezoni pa sta njihove barve branila tudi Jure Balažič in Saša Vujačić, so si udobno prednost desetih točk (41:31) zagotovili že do glavnega odmora.

V ljubljanskem taboru so pogrešali trenerja Gašperja Potočnika, ki je trenutno z reprezentanco v Zagrebu, podobno kot trojica iz igralskega kadra (Luka Rupnik, Mitja Nikolić in Saša Zagorac). Zato pa je prvih nekaj minut odigrala najnovejša ameriška okrepitev Zack Wright, ki je v zmajevo gnezdo prišla šele v nedeljo in z novimi soigralci opravila en sam trening. Zadeli so: Sava Lešić 15, Miha Lapornik in Ronalds Zakis po 10, Gregor Hrovat in Vlatko Čančar po 7, Blaž Mesiček 5, Blaž Mahkovic 2, Grega Sajevic in Zack Wright po 1, igrali so še Vasilije Vučetić, Žiga Jurček in Haris Čučović. Nov izziv čaka Olimpijo konec tedna na pripravljalnem turnirju v avstrijskem Güssingu.