Kobe Bryant: Če sem iskren, mi poteza kluba ni všeč

Prvi zvezdnik moštva Los Angeles Lakers ni zadovoljen, ker je vodstvo kluba Lamarja Odoma poslalo v Dallas.

Objavljeno
12. december 2011 14.54
Posodobljeno
12. december 2011 15.16
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Los Angeles - Minuli konec tedna je vodstvo Los Angels Lakers objavilo novico, da bo Lamar Odom v novi sezoni nosil dres aktualnih prvakov iz Dallasa, v zameno pa so jezernik dobili prvi izbor na draftu leta 2012. Ameriški mediji so sicer že nekaj časa ugibali, da bo Odom odšel v New Orleans, v Los Angeles pa naj bi prišel eden največjih zvezdnikov NBA lige Chris Paul, a je dogovor padel v vodo.

»Če sem iskren, mi ta posel ni niti najmanj všeč. Odsotnost Odoma se nam bo sigurno poznala. K sreči imamo še vedno v moštvu Pau Gasola. Težko je namreč sprejeti novico, da ekipo zapušča igralec, s katerim si igral vrsto let in tudi preživel marsikaj. V pretekli sezoni je bil šesti najboljši igralec lige, kar je bil njegov najboljši dosežek v karieri. Resnično ne razumem, zakaj so se mu odrekli,« je s potezo kluba nezadovoljen prvi zvezdnik jezernikov Kobe Bryant. Najbolj ga moti, da je Odom odšel prav v Dallas, ki je v pretekli sezoni v končnici izločil moštvo iz Los Angelesa.

Na nasprotni strani so razumljivo precej bolj zadovoljni pri Dallasu, kjer so (zaenkrat) uspeli zadržati vse ključne igralce, odšel je le Tyson Chandler, in bodo tudi v novi sezoni eni izmed glavnih favoritev za osvojitev naslova NBA prvakov. Odom je prišel kot velika okrepitev, saj je v pretekli sezoni dosegal kar 14,4 točke na tekmo in imel ob tem tudi 8,7 skoka in 3 asistence.

»Zelo sem razočaran, ker nas je zapustil Odom. Če bi odločitev sprejemal jaz, bi Lamar ostal pri Lakers vse do konca kariere,« je dejal Derek Fisher. Tudi Gasol ni najbolj navdušen nad poslovanjem svojega kluba, a ima ob tem tudi svoje težave, saj se ga vse pogosteje omenja kot del »paketa«, s katerim bi jezerniki v Los Angeles zvabili Chrisa Paula.

»Razumem, da je vse to posel. Ob tem je seveda težko biti tiho in zbran, saj se ti po glavi podijo različne kombinacije. Še naprej sem v Los Angelesu in upam, da bo tako tudi ostalo,« je zaključil Gasol.