Košarkarski prestopni rok: Čebular v Rogaški, Tratnik v Portorožu

Živahna košarkarska tržnica: nova člana Zlatoroga sta Sirnik in Erkić, v kombinacijah za dres Grosuplja tudi Krušič.

Objavljeno
20. avgust 2013 20.42
uho/KOSARKA Helios Domzale - Union Olimpija
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Ljubljana - Košarkar Sandi Čebular, ki se je znašel tudi na širšem reprezentančnem seznamu selektorja Božidarja Maljkovića, se je po letu dni igranja v španski Huesci vrnil v domovino. Nekdanji član Šentjurja, Uniona Olimpije, Geoplina Slovana, Heliosa in španske Rosalie de Castro bo v prihodnjih treh sezonah nosil dres prvoligaša Rogaške Crystala, v prejšnji sezoni najprepričljivejšega moštva v skupini za prvaka. Ta 27-letni in 195 cm visoki branilec je rojeni ostrostrelec, saj je bil dvakrat najučinkovitejši mož slovenskega prvoligaškega tekmovanja. V pretekli sezoni je kot član Huesce v španski drugi ligi povprečno na dvoboj prispeval po 11,6 točk, 2,9 skoka in 2 podaji. V dresu z državnim grbom je nastopil tudi že na SP 2007 v Španiji, najraje pa bi si iz spomina izbrisal leto 2010, ko si je huje poškodoval koleno.

Moštvo Zlatoroga se je okrepilo s krilnima igralcema Maticem Sirnikom (22 let, 200 cm) in tujcem iz BiH Nebojšo Erkićem (197 cm, v torek je dopolnil 24 let), ki sta uspešno prestala preizkušnjo. Oba sta klubu obljubila dveletni zvestobi. Sirnik je bil član slovenske reprezentance v mladinskih selekcijah, v zadnji sezoni pa se je preizkusil na Portugalskem v dresu sedmouvrščenega prvoligaša Barcelosa. Za Erkića bo Zlatorog prvi klub izven meja domovine, nazadnje si je kruh služil pri polfinalistu DP Radniku iz Bijeljine.

S tujci pa se krepi moštvo Grosuplja, ki se v novi sezoni - za spremembo od pretekle - ne želi boriti zgolj za obstanek med elito. Novi trener Dejan Mihevc je pošteno pljunil v roke, veselita pa ga lahko angažmaja Avstralca Davida Buchbergerja (193 cm) in Američana Kaylona Williamsa (190 cm). Prvi je pred dvema sezonama na Otoku že igral pod taktirko Mihevca, drugi pa je v NCAA v 32 dvobojih za univerzo Wisconsin-Milwaukee vpisal po 10,8 točk, 5 skokov in 6,4 podaj, za kratko pa je moral tudi za zapahe zaradi vožnje pod vplivom alkohola. V kombinacijah za grosupeljski dres se omenja tudi občasni reprezentant Matej Krušič (211 cm, 26 let), ki naj bi se vrnil iz Španije, kjer je bil nazadnje soigralec Čebularja pri Huesci.

Je pa zasedbo Grosuplja zapustil Igor Tratnik (208 cm, 24 let), ki bo svojo športno pot nadaljeval pri novincu med elito Portorožu, ki mu je obljubil enoletno zvestobo. Tratnik je sicer vadil tudi z Zlatorogom, a ga je pot raje zanesla na Obalo. V dosedanji karieri je zamenjal že kar nekaj klubov, leta 2010 je bil z moštvom KFI celo islandski državni prvak.