Košarkarski prvoligaši in sodniki so se le dogovorili

Dogovor predvideva, da bodo sodniki v 1. ligi piskali po enotnem ceniku (resda malce ceneje, kot so zahtevali delilci pravice).

Objavljeno
09. september 2017 12.14
J. P.
J. P.

Ljubljana - Združenje slovenskih košarkarskih prvoligašev lige Nova KBM in Društvo košarkarskih sodnikov sta včeraj dosegla dogovor, ki po mnenju obeh vpletenih strani predstavlja dobro izhodišče za nadaljnje iskanje dolgoročnih sistemskih oblik sodelovanja in omogoča takojšnjo vrnitev delilcev pravice na košarkarske parkete, je navedbe združenja povzela STA.

Med drugim dogovor predvideva, da bodo sodniki v prvoligaških obračunih piskali po enotnem ceniku (resda nekoliko ceneje, kot so zahtevali v društvu), obe stráni pa sta zato pozvali tudi izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije (KZS), naj skliče nujno korespondenčno sejo in potrdi cenik. Klubi bodo stroške sojenja poravnali neposredno sodniškemu društvu, združenje prvoligašev pa bo prevzelo tudi stroške predsezonskega seminarja za delilce pravice v elitni ligi, ker KZS pri izvedbi ni bila pripravljena pomagati.

Kot poudarjajo v združenju, prvoligaško košarkarsko tekmovanje potrebuje najboljše slovenske sodnike, ki morajo biti za svoje delo plačani redno in pošteno.