Krka zadnja, a ni izpadla

Novomešani v zadnjem kolu rednega dela lige ABA izgubili v Čačku.
Fotografija: Igralci Borca so bili prehitri za Miho Cerkvenika in soigralce. FOTO: liga ABA
Odpri galerijo
Igralci Borca so bili prehitri za Miho Cerkvenika in soigralce. FOTO: liga ABA

Košarkarji Krke so v 26. kolu lige ABA izgubili z Borcem s 83:101 (25:29, 49:56, 71:72). Novomešani kljub porazu v zadnjem kolu rednega dela in zadnjemu mestu na lestvici ostajajo člani elitne lige ABA. Kožo jim je rešil klub iz Dubaja, ki se bo naslednjo sezono pridružil jadranski druščini, zato bo tekmovanje namesto letošnjih 14 ekip štelo dve več. Torej vse klube iz te sezone ter Dubaj in prvaka lige ABA 2.

Krka je četrtič v zgodovini tekmovanje končala na zadnjem mestu, izkupiček petih zmag pa je njen drugi najslabši v šestnajstih sezonah. Pred dvema letoma, ko so se za eno leto poslovili od prve lige ABA, so imeli zgolj štiri zmage. Najboljši sezoni v zadnjih desetih letih je imela Krka 2013/14 in 2014/15, ko je zbrala po dvanajst zmag, sicer pa je 2010/11 zbrala celo 17 zmag.

Tokrat v Čačku ni imela realnih možnosti za uspeh. Nastopila je brez dveh ključnih igralcev pod košema, Jurija Macure in Marka Radovanovića, ki sta zaradi poškodb že zaključila sezono.

Tekmo je odigrala z osmimi igralci. Jan Špan je dosegel 22 točk (met iz igre 9:18), po 14 pa sta jih dodala Darko Planinić in Miha Cerkvenik (7 skokov, 4 podaje).

Več iz te teme:

Komentarji: