Krmilo ruske čete prevzel Pašutin

Namesto Vasilija Karaševa, ki je izbrano vrsto vodil na nedavnem eurobasketu, je novi ruski selektor Jevgenij Pašutin.

Objavljeno
29. november 2013 22.36
kosarka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Moskva - Le nekaj po tem, ko je novega selektorja dobila srbska moška košarkarska reprezentanca - Dušana Ivkovića je zamenjal nekdanji vrhunski branilec Aleksandar Saša Đorđević -, je od včeraj spet zaseden tudi ruski selektorski stolček. Namesto Vasilija Karaševa, ki je izbrano vrsto vodil na nedavnem eurobasketu na slovenskih parketih, bo krmilo prevzel trener Lokomotive Kubana Jevgenij Pašutin.

»Velika čast je voditi člansko izbrano vrsto, ni pa to zame nič novega, saj sem svojčas že vodil tudi mladince. Le odgovornost bo poslej precej večja. Vendar pa v tem ne vidim težave, prej dodaten motiv,« je poudaril Pašutin, ki je pred Lokomotivo dirigiral moskovskemu CSKA in Uniksu. Njegov klubski delodajalec mu je prižgal zeleno luč, da lahko hkrati opravlja obe funkciji, z rusko zvezo pa je 44-letni strokovnjak podpisal triletno pogodbo o sodelovanju.

Spomnimo: pred letošnjim evropskim prvenstvom je na čelu ruske reprezentance veljala prava zmešnjava, saj so se v pičlih dveh tednih na selektorskem mestu zamenjali kar trije obrazi: Fotis Katsikaris, Sergej Bazarevič in nazadnje Vasilij Karašev.