KZS podelila tekmovalne licence za sezono 2013/14

Košarkarska zveza je skoraj vsem prvoligašem podelila tekmovalne lincence, z izjemo ŽKD Ilirija in ŽKD Maribor.

Objavljeno
09. julij 2013 15.48
*lvu* KOSARKA
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - S Košarkarske zveze Slovenije (KZS) so danes sporočili, da je Komisija za licenciranje pri Košarkarski zvezi Slovenije skoraj vsem klubom v Sloveniji podelila ustrezne licence za tekmovanje v prihodnji sezoni.

Za pridobitev licence za sezono 2013/2014 za Ligo Telemach je zaprosilo vseh 12 prvoligašev iz sezone 2012/2013 ter prvak 2. SKL, vseh 13 klubov pa je licenco tudi prejelo. Za 2. moško SKL je licenco prejelo 13 klubov, za 3. moško SKL je licenco prejelo 18 klubov in za 1. žensko SKL 7 klubov. Komisija za licenciranje na prvi stopnji ni izdala licence 9 klubom, od katerih se je 6 klubov pritožilo na to odločitev, Pritožbeni senat pa je nato 5 klubom podelil licenco. Tako brez licence v 1. ženski SKL ostajata ŽKD Ilirija in ŽKD Maribor.

»Rezultati licenciranja so iz leta v leto boljši, kar kaže na to, da se klubi zavedajo, da morajo biti stvari urejene in v skladu z zakonodajo. Hkrati pa smo letos prvič izbrali revizijsko hišo, ki je pregledala poslovanje vseh klubov lige Telemach,« je dejal Goran Semenič, vodja oddelka za licenciranje na KZS.

Licenciranje košarkarskih klubov Slovenije je projekt, ki je na KZS nastajal več let. Najprej se je začelo uvajati v Ligi Telemach, nato se je razširilo na 2. moško SKL in 1. žensko SKL, z letošnjim letom pa se je licenciranje razširilo še na 3. moško SKL

Na podlagi rezultatov licenciranja ter tekmovalnega pravilnika in tekmovalnih določil bo tekmovalna komisija sestave posameznih lig sporočila konec julija. Žreb za novo sezono bo opravljen 2. avgusta.