LeBron James in Anthony Davis sta ogrela motorja pred končnico

Košarkarji Los Angeles Lakers so gladko, s 116:97 odpravili Cleveland Cavaliers in se končno zavihteli na osmo mesto v zahodni konferenci.
Fotografija: Veterana James in Davis upata, da lahko v končnici spišeta novo pravljično poglavje slavne franšize. FOTO: Jayne Kamin-Oncea/Reuters
Odpri galerijo
Veterana James in Davis upata, da lahko v končnici spišeta novo pravljično poglavje slavne franšize. FOTO: Jayne Kamin-Oncea/Reuters

Na zadnjih desetih tekmah so Los Angeles Lakers zbrali devet zmag in le en poraz, a so vseeno čakali do sobotnega večera, da bi se njihov dober niz poznal tudi na lestvici. »Šalili smo se, 9-1, pa se nikjer ne pozna, zakaj to sploh počnemo. A to le kaže, kako napeta je zahodna konferenca,« je po gladki zmagi s 116:97 razlagal Anthony Davis, ki je zbral 22 točk in 13 skokov.

Los Angeles Lakers so se zdaj vendarle zavihteli pred Sacramento Kings na osmo mesto, a so ekipe na lestvici tako skupaj, da se vse v zadnjem tednu še lahko premeša. V zadnjem mesecu sezone LA dobiva morda ne šampionske, a zagotovo podobo nevarne ekipe, ki jo vodita neuničljivi LeBron James (24 točk, 12 asistenc) in Davis.

Oba končnico pričakujeta zdrava, kar je najbolj pomembno, v izločilnih bojih bodo Lakers dobili še dodatno »okrepitev«, ko bo James začel bolj aktivno sodelovati tudi v obrambi, v rednem delu večinoma štedi moči za napadalne akcije. Pomemben člen ekipe je tudi D'Angelo Russell (28 točk), ki se je v tej sezoni bolje od pričakovanj ujel z ekipo. Jezerniki so vedno bolj zdravi, počasi se v rotacijo vrača Gabe Vincent, ki je izpustil večino sezone, zdrav je Rui Hachimura, trener Darwin Ham pa bolj resno kot v prvi polovici sezone računa tudi na Taureana Princa

Dve priložnosti za končnico

Osmo mesto je za Los Angeles pomembno, saj v play-inu prinaša dve priložnosti za napredovanje v končnico, če izgubijo tekmo s 7. nosilcem (trenutno New Orleans), jih čaka še popravni izpit proti zmagovalcu tekme med 9. in 10. nosilcem (Sacramento - Golden State).

Če LA Lakers dobijo svojo prvo tekmo, bodo šli v končnico kot sedmi nosilci in se pomerili z drugouvrščenim po rednem delu sezone – to so trenutno Minnesota Timberwolves, a je na vrhu zahodne konference zelo tesno. Po zmagi s 142:110 nad Atlanto (Caldwell-Pope 24 točk, Jokić 19 točk, 14 skokov, 11 asistenc) je na vrh zahodne konference skočil Denver, ki brani naslov prvaka. V zadnjem tednu bo tudi v boju za status prvega nosilca še napeto.

Liga NBA:
Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers 116:97
Brooklyn Nets - Detroit Pistons 113:103
Memphis Grizzlies - Philadelphia 76ers 96:116
Denver Nuggets - Atlanta Hawks 142:110

Preberite še:

Komentarji: