Liga Telemach: Krki prvi polfinalni obračun

Košarkarji Krke so na prvi polfinalni tekmi lige Telemach visoko premagali Zlatorog, Olimpija in Helios bosta igrala v torek.

Objavljeno
06. maj 2012 23.02
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si
Novo mesto - Novomeška Krka je na uvodni polfinalni tekmi proti Zlatorogu v prvem polčasu igrala neprepričljivo, nato pa v nadaljevanju dokazala, zakaj je drugi del lige Telemach končala na prvem mestu. Laščani so z današnjim neuspehom proti Dolenjcem izgubili že enajstič zapored.

Košarkarji Zlatoroga so se v začetku dvoboja enakovredno zoperstavili domačim in prvo četrtino zaključili s točko prednosti (20:19). Novomeščani tudi v drugih desetih minutah niso pokazali vseh svojih sposobnosti, a je bilo prikazalo dovolj, da so na odmor odšli s prednostjo treh točk (38:35).

Domači so nato v drugi polčas krenili odločno in gostje v tretji četrtini niso več našli rešitev za domače napade. Novomeščani so v tretji četrtini naredili delni izid 26:12 in tekma je bila odločena. Najboljši strelec tekme je bil Krkin Zoran Dragič (22 točk), pri gostih pa je se je najbolj izkazal Alen Omić (16).

»To je bila po pričakovanju težka tekma, saj smo vedeli, da košarkarji Zlatoroga v Novo mesto ne bodo prišli z belo zastavo. Srečanje so začeli zelo odločno, mi pa v prvem polčasu nismo bili dovolj zbrani v obrambi. Stvari smo na svoje mesto postavili v drugem polčasu in zasluženo zmagali,« je po tekmi povedal trener Krke Aleksander Sekulič.

Druga tekma v obračunu na dve zmagi bo v torek ob 18. uri v Laškem.

Polfinalna serija:

Krka - Zlatorog 80:58 (19:20, 19:15, 26:12, 16:11)

Torek, 8. maj:

Union Olimpija - Helios Domžale (17.30)