Maljković brez moči in želje, da nadaljuje delo v Cedeviti

Selektor slovenskih košarkarjev Božidar Maljković je odstopil z mesta trenerja Cedevite in močno razjezil vodstvo kluba.

Objavljeno
20. november 2012 13.30
Posodobljeno
20. november 2012 13.40
bsa/kosarka
Š. Ro., D. O., Delo.si
Š. Ro., D. O., Delo.si

Zagreb - Edini hrvaški predstavnik v evroligi, moštvo Cedevite, je ostalo brez trenerja, saj je danes odstopil Božidar Maljković, ki je hkrati tudi selektor slovenske košarkarske reprezentance. Novica je veliko presenečenje, saj so predstavniki zagrebškega kluba ob podpisu pogodbe zagotavljali, da so s prihodom Maljkovića dobili trenerja za večletno obdobje.

Maljković je vodstvo kluba danes v dopoldanskih urah obvestil, da odstopa kot trener, pozneje pa športnemu direktorju Mateju Mamiću še dejal, nima več moči in želje za nadaljevanje svojega dela. Čeprav so hrvaški mediji naznanjali, da bo Maljković svoje razloge razkril na novinarski konferenci, a ga na njej ni bilo, saj jo je menda že »popihal« v Ljubljano, brez da bi se sestal s kom iz kluba.

Maljković izoliran?

Vodstvo kluba na novinarski konferenci, ki so jo sklicali zaradi odstopa, ni skrivalo presenečenja in jeze ob Maljkovićevi potezi. »Z njim smo podpisali pogodbo za dve leti. Stali smo za njim, čeprav nismo bili zadovoljni z vsemi rezultati. Pritoževal se je, da je izoliran, čeprav sem jaz in direktor Krešo Novosel bila z njim v dnevnem stiku,« je po pisanju portala 24sata povedal Mamič.

Slednji je obenem tudi zavrnil namigovanja, da naj bi odšel zaradi novonastale politične situacije (izpuščenih generalov). Kot poroča hrvaški Tportal, naj bi imel srbski strateg v Zagrebu letno plačo med 400.000 in 500.000 evri.

»Čas za kaj takšnega je popolnoma neprimeren. Presenečen sem in to zelo neprijetno. Pred nami sta dve pomembni tekmi z Milanom in Partizanom. Z naše strani ni bilo nobenega razloga za to, izpolnili smo vse, o čemer smo se dogovarjali,« je za portal index.hr dejal predsednik kluba Mladen Veber.

Ko se je krivulja začela dvigovati ...

Na naslednjih tekmah bo moštvo vodil pomočnik Jakša Vulić. »Novica nas je močno presenetila. Le ugibamo lahko, kako se bo na to odzvala ekipa. Toda upam, da bodo vseeno fantje nadaljevali z dobro igro,« je povedal začasni Maljkovićev namestnik. Cedevito v kratkem čakata dve težki gostovanji: najprej v evroligi v Milanu, nato še v regionalnem tekmovanju v Beogradu pri Partizanu.

Čeprav je Cedevita na prvih štirih tekmah v evroliga doživela prav toliko porazov, pa se je njihova rezultatska krivulja vendarle pričela vzpenjati, saj so na zadnjih dveh tekmah premagali Cajo Laboral in Žalgiris. Tudi v regionalni ligi ABA je izkupiček zadovoljiv - na svojem računu imajo šest zmag in tri poraze, kar zadošča za trenutno tretje mesto.