Maljković pred žrebom: Na EP ne bo lahke skupine

Selektor slovenske košarkarske reprezetance meni, da bodo na EP vse skupine težke in se s tekmeci (še) ne obremenjuje.

Objavljeno
15. november 2012 15.07
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si
Ljubljana - V nedeljo bodo v Postojnski jami izžrebali skupine za evropsko košarkarsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Slovenija. Na košarkarski zvezi Slovenije (KZS) zagotavljajo, da so priprave na atraktivni dogodek v polnem teku.

V slovenski izbrani vrsti ima največ izkušenj z velikih tekmovanj in vročico povezano okoli njih nedvomno selektor Božidar Maljković. Sam o možnih nasprotnikih (med njimi zagotovo ne bo Litve, Grčije in Velike Britanije) še ne razmišlja: »V svoji trenerski karieri in tudi sicer v življenju o stvareh, ki niso v mojih rokah in na katere ne morem vplivati, ne razmišljam. Ko smo z Jugoplastiko osvojili prvi naslov evropskega klubskega prvaka v Münchnu, si v polfinalu vsekakor ne bi izbrali Barcelone, ki nas je prej pošteno premagala. A se je nato vse dobro končalo. Barcelono smo ugnali, nato še Maccabi in se veselili naslova klubskih prvakov.«

O tekmecih bo Maljković, ki zaradi klubskih obveznosti na žrebu v Postojni žal ne bo prisoten, skupaj s strokovnim štabom tako začel razmišljati, ko bo ples kroglic končan in bo znano, s kom bo Slovenija igrala v prvem delu EuroBasketa 2013 v celjskem Zlatorogu. »Kar nam bo žreb namenil, nam bo pač namenil. To bomo morali sprejeti. Vsekakor pa sta kakovost reprezentanc in konkurenca veliki. Tako na prvenstvu ne bo lahke skupine. Bodo le težke in manj težke skupine,« je zaključil slovenski selektor, ki trenutno sedi na klopi Cedevite.

Kakovostni bobni za EuroBasket 2013:

1. boben: Španija, Francija, Rusija, Makedonija

2. boben: Litva, Grčija, Slovenija, Velika Britanija

3. boben: Italija, Hrvaška, Nemčija, Črna gora

4. boben: Finska, Poljska, Ukrajina, Bosna in Hercegovina

5. boben: Gruzija, Belgija, Latvija, Turčija

6. boben: Češka, Srbija, Izrael, Švedska