Mihevc bo skušal Krko vrniti na stara pota

Novomeškega prvoligaša bo vodil trener, ki je v sezoni 2014/15 Tajfun senzacionalno popeljal do naslova prvaka.

Objavljeno
08. junij 2016 20.05
uho*Mihevc Tajfun
J. P.
J. P.

Novo mesto - Košarkarski trener Dejan Mihevc, ki je v sezoni 2014/15 zasedbo Tajfuna senzacionalno popeljal do naslova državnega prvaka, bo v prihajajoči sezoni sedél na klopi pokalnega zmagovalca Krke. V Novem mestu so se odločili hitro in odločno ukrepati po neuspehu v ligi Nova KBM, v kateri so obtičali v polfinalu proti poznejšemu šampionu Heliosu.

Mladi, 38-letni Šentjurčan bo na vročem stolčku zamenjal Vladimirja Anzulovića, ki je kot dotedanji pomočnik v začetku letošnjega leta nasledil Ivana Velića. Mihevc je trenersko pot začel v mlajših selekcijah domačega kluba in kot pomočnik več trenerjem članskega moštva. Pri Košarkarski zvezi Slovenije je deloval kot vodja reprezentanc mlajših starostnih kategorij in kot selektor kadetske izbrane vrste.

Preizkusil se je tudi v tujini, na Otoku je vodil ekipo London Leopards in z njo postal državni prvak in pokalni zmagovalec, s čimer si je prislužil naziv najboljšega trenerja sezone. Po vrnitvi v domovino je za eno leto uspešno prevzel Grosuplje in se prebil med četrtfinaliste slovenskega prvoligaškega tekmovanja, zadnji dve sezoni pa je poveljeval ekipi Tajfuna.