Milićev dres pod strop stoženske dvorane

Pri Unionu Olimpiji se bodo pred sredino tekmo evropskega pokala s Telekom Bonnom poklonili sveže upokojenemu Marku Miliću.

Objavljeno
22. oktober 2015 19.26
Marko Milič
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Po nedavni upokojitvi nekdanjega slovenskega reprezentanta Marka Miliča se bodo svojemu bivšemu članu poklonili tudi pri ljubljanski Union Olimpiji. Pred sredino tekmo 3. kola evropskega pokala z nemškim Telekom Baskets Bonnom (20.30) bodo pod strop dvorane v Stožicah dvignili nekdanji Miličev dres s številko 12.

»Srečanje bo imelo prav poseben pomen, saj bo posvečeno v poklon legendarnemu bivšemu igralcu Uniona Olimpije Marku Miliću, ki je pred dnevni oznanil konec igralske poti! Pod strop stožiške dvorane bomo dvignili legendarno številko 12, ki je skozi svojo izjemno kariero navduševala številno publiko v Sloveniji, Evropi in Ligi NBA. Air Milko je bil kot košarkar idol številnih mladih v Sloveniji in Evropi predvsem zaradi svoje atraktivnosti, košarkarskega znanja in izjemnega karakterja izven parketa,« so zapisali na uradni klubski strani Uniona Olimpije.

Milič se je košarkarsko uveljavil ravno v Ljubljani, kjer je zablestel kot najstnik in si s tem utrl pot v ligo NBA, kjer je nastopil kot prvi Slovenec v zgodovini. Kasneje se je Kranjčan še vračal v Ljubljano in bil vmes tudi kapetan zmajev.