»Mirovniku« nova kazen

Košarkarju Los Angeles Lakersov, Metti World Peacu, je vodstvo lige NBA odredilo kazen prepovedi nastopanja na sedmih tekmah.

Objavljeno
25. april 2012 10.40
Posodobljeno
25. april 2012 10.50
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Los Angeles - Vodstvo severnoameriške lige NBA je sporočilo, da član Los Angeles Lakersov, Metta World Peace, zaradi incidenta na tekmi z Oklahomo (glej video) ne bo smel nastopiti na sedmih tekmah.

Metta World Peace, ki je večini poznavalcev lige znan pod imenom Ron Artest, je svoje ime spremenil lanskega septembra. Gre za neposrečeno potezo, saj košarkar ne slovi po širjenju miru, prej nasprotno. V svoji karieri je bil namreč suspendiran kar 13-krat in ni smel nastopiti na 111-ih tekmah.

Član Lakersov si je v nedeljo privoščil novo neodgovorno potezo, ko je s komolcem v glavo udaril člana Oklahome Jamesa Hardna, za kar je bil nemudoma izključen. Metta World Peace je po tekmi sicer trdil, da je šlo za nenameren udarec, zadan v žaru praznovanja koša, a komisar lige David Stern temu ni nasedel. »Zavezani smo posluževanju ustreznih potez, ko gre za varstvo igralcev, kot tudi kaznovanje tistih, ki so tovrstne poteze storili večkrat,« je povedal Stern.

Los Angeles Lakers so kazen že sprejeli z besedami, da se zavedajo, da bi World Peace s svojo potezo lahko resno poškodoval igralca nasprotnega moštva. Njegova odsotnost naj bi zelo prizadela klub, ki bo svojemu članu pomagal k bolj profesionalnemu vedenju na igrišču. Jezerniki so kolo pred koncem rednega dela na tretjem mestu zahodne konference, pred dvoboji končnice jih čaka še obračun s Sacramentom.