Monty Williams z astronomsko plačo pri Detroitu

V ligi NBA sta v igri za naslov le še Miami in Denver, ostali pa snujejo načrte za prihodnost. Trenerji menjajo službe, jackpot pa je zadel Monty Williams.
Fotografija: May 1, 2023; Denver, Colorado, USA; Phoenix Suns head coach Monty Williams during second half against the Denver Nuggets during game two of the 2023 NBA playoffs at Ball Arena. Mandatory Credit: Ron Chenoy-USA TODAY Sports Foto Ron Chenoy Usa Today Sports Via Reuters Con
Odpri galerijo
May 1, 2023; Denver, Colorado, USA; Phoenix Suns head coach Monty Williams during second half against the Denver Nuggets during game two of the 2023 NBA playoffs at Ball Arena. Mandatory Credit: Ron Chenoy-USA TODAY Sports Foto Ron Chenoy Usa Today Sports Via Reuters Con

Nekdanji glavni trener Phoenix Suns Monty Williams, ki je bil dvakrat izbran za najboljšega trenerja v ligi, ni dolgo iskal novih delodajalcev. Zanj so se močno ogreli pri Detroit Pistons, franšizi, ki v zadnjem desetletju nikakor ne najde poti z dna lige NBA. V zadnjih sezonah so z obetavnim Cadom Cunninghamom naredili korak naprej k konkurenčnosti, v Montyju Williamsu pa vidijo rešitelja, ki jih bo vnovič popeljal v končnico.

Williamsu se lahko smeji, z Detroitom je podpisal šestletno pogodbo v višini kar 78,5 milijona dolarjev, na sezono bo torej prejel več kot 13 milijonov dolarjev, s čimer je postal najbolje plačani košarkarski trener v severnoameriški ligi.

Bi se Doc lahko vrnil v Boston?

Trenerski vrtiljak se sicer nadaljuje, Nick Nurse bo novi trener Philadelphie 76ers, Willamsa pa bo pri Phoenixu zamenjal njegov dosedanji pomočnik Kevin Young. Vprašanje je, kakšna bo usoda Joa Mazzulle na klopi Boston Celtics, novinec v trenerski vlogi se letos ni najbolj izkazal, deležen je bil številnih kritik in če se bodo pri Bostonu odločili za menjavo, se bodo znašli v težavah, saj je večina najbolj iskanih kandidatov že našla nove delodajalce.

Brez pogodbe ostaja še Doc Rivers, ki je Boston popeljal do naslova prvakov v sezoni 2008, letos pa je vodil Philadelphio. 

Preberite še:

Komentarji: